Kvitová zamíří po Austrálii do chladného Ruska. Naváže na dva roky starý triumf?

- Jan Havlovic

Petra Kvitová se potřetí v kariéře představí na halovém turnaji v ruském Petrohradu. Světová sedmička bude hlavní hvězdou startovního pole a v Sibur Areně může navázat na dva roky starý triumf. Kromě Kvitové bude v Petrohradu startovat ještě Markéta Vondroušová, aktuální světová šestnáctka.

Brisbane, Adelaide, Melbourne a Petrohrad. V těchto čtyřech městech se mohou tenisoví fanoušci těšit začátkem tohoto roku na Petru Kvitovou. Světová sedmička se po turnajích v Austrálii přesune do chladného Ruska, konkrétně na západ země do Petrohradu, kde si na místním halovém turnaji připíše třetí účast. 

Tenistka z Fulneku bude chtít navázat na dva roky starý zisk titulu, když v Sibur Areně přehrála pět soupeřek, včetně tří hráček z tehdejší první světové patnáctky a získala 21. singlový titul z okruhu WTA. 

Právě česká hráčka je hlavní hvězdou a nejvýše nasazenou hráčkou potvrzeného startovního pole pro letošní ročník St.Petersburg Ladies Trophy. Z elitní desítky bude startovat ještě světová devítka Nizozemka Kiki Bertensová, která bude obhajovat loňský triumf.

Český tenis bude v Rusku reprezentovat také Markéta Vondroušová, která je rovněž mezi přihlášenými. Světová šestnáctka se představí na ruské půdě teprve podruhé v kariéře. Vondroušová startovala v Rusku poprvé a zatím naposledy před čtyřmi lety na turnaji ITF v Moskvě, kde prohrála hned v prvním kole.