Úžasná rychlost! Sprinter De Minaur deptal Zvereva, ten roztřískal raketu

- Jan Havlovic

Souboj Alexe De Minaura s Alexanderem Zverevem byl jedním z nejhezčích zápasů úvodního pátečního programu ATP Cupu. Domácí reprezentant vydřel výhru nad světovou sedmičkou až po bezmála tříhodinové bitvě po setech 4:6, 7:6(3) a 6:2. Australské fanoušky navíc bavil vynikajícími údery, to frustrovaný Zverev si vybil zlost na své raketě.

Australané vstoupili vítězně do premiérového ročníku ATP Cupu. Úvodní bod v souboji s Německem zaznamenal Nick Kyrgios, který přehrál Jan-Lennarda Struffa po setech 6:4, 7:6(4). Druhý, rozhodující bod přidal dvacetiletý Australan Alex De Minaur, který si vyšlápl na světovou sedmičku Alexandera Zvereva – 4:6, 7:6(3), 6:2. 

De Minaur dokonale využil výhody domácího prostředí a otočil souboj s předloňským vítězem Turnaje mistrů. Aktuálně 18. hráč světového žebříčku předváděl výborný tenis a v jedné z výměn favorizovaného soupeře doslova šokoval. 

Australan se dostal do defenzivy a míček dokázal zahrál jen těsně za síť. Zverev se chystal výměnu ukončit, jenže mrštný De Minaur vystihl směr a ve výskoku zahrál vítězný úder. Domácí tenista se dostal do varu a Zvereva deptal dalšími vynikajícími údery.

Frustrovaná světová sedmička si pak vybila zlost na lavičce, když rozmlátila raketu.