Šarapovová chystá další comeback. Na začátek sezony získala divokou kartu

- Jan Vojkůvka

Ruská tenistka Maria Šarapovová chystá další comeback na okruh WTA. Od organizátorů turnaje v Brisbane, který se hraje příští týden, obdržela divokou kartu. Informaci přinesla lokální australská média.

Turnaj, který se pořádá v Queenslandu (spolkový stát na severovýchodě Austrálie), má pořádně nabitou startovní listinu. V Brisbane by mělo hrát hned šest hráček z elitní desítky žebříčku a to včetně domácí světové jedničky Ashleigh Bartyové a obhájkyně titulu Karolíny Plíškové.

Podle informací, které přinesl například deník Nine News Queensland, se do hvězdného pole vměstnala i Maria Šarapovová. Aktuálně 133. tenistka žebříčku obdržela od pořadatelů divokou kartu.

Ruská tenistka má za sebou velmi špatnou sezonu. Dohromady odehrála jen 15 zápasů s bilancí 8 výher a 7 porážek. Po dobrém vstupu do sezony, kdy dokráčela do čtvrtfinále v Šen-čenu a osmifinále Australian Open, ji začaly trápit zdravotní problémy.

Napřed v lednu předčasně opustila turnaj v Petrohradě kvůli zranění pravého ramene. Léčba si přitom vyžádala téměř půl roku, než byla schopná opět nastoupit do utkání. Posléze během Wimbledonu si zranila levou paži a ani ve zbytku sezony nebyla zdravotně příliš v pořádku. Rok 2019 nakonec odpískala po porážce 1:6, 1:6 v úvodním kole US Open se Serenou Williamsovou.

Před začátkem sezony 2020 se představila Ruska na exhibici v Abu Dhabí, kde porazila Alju Tomljanovicovou 6:4, 7:5. V Brisbane by pak měla pokračovat její snaha o nabrání formy před úvodním grandslamem tohoto ročníku.