Pekelně jsem si zavařila, směje se Kvitová před Austrálií. Co našla pod stromečkem?

- Jan Havlovic

Petra Kvitová strávila letošní vánoční svátky v rodinném kruhu. „Strávit čas s rodinou – to je nejvíc,“ lebedí si devětadvacetiletá tenistka, která v rozhovoru pro české novináře také prozradila, jaké dostala dárky. Světová sedmička se nyní chystá na odlet do Austrálie, kde bude v první části sezony obhajovat velké množství bodů. „Pekelně jsem si zavařila,“ směje se Kvitová, která chystá v letošním roce účast jak na finálovém turnaji Fed Cupu, tak také na Olympijských hrách v Tokiu.

Dvojnásobná wimbledonská šampionka strávila Vánoce v rodném Fulneku u rodičů. Po celoročním cestování si užila pro ni vzácné chvíle s rodinou. A co našla Petra Kvitová pod stromečkem? „Svíčky, povlečení, knížku a teplé ponožky, abych nebyla nemocná. Samé užitečné věci,“ směje se tenistka v rozhovoru pro české novináře. 

Kvitovou trápila před Vánoci lehčí viróza, ta už je naštěstí pryč. „Už jsem na tom fyzicky lépe, což je důležité,“ hlásí světová sedmička těsně před odletem do Austrálie. 

Na druhé straně zeměkoule čeká Kvitovou těžká fuška – obhajoba bodů za loňský triumf v Sydney a finále Australian Open. „Pekelně jsem si zavařila,“ říká Kvitová s úsměvem při pohledu na lednový program. „Na druhou stranu je to dobrá věc. Finále grandslamu nehraje člověk každý den.“ 

Stejně jako v loňském roce začne devětadvacetiletá Češka v Brisbane. „Turnaj v Sydney, který jsem v loňském roce vyhrála, zrušili. Jsem tedy přihlášena do Adelaide,“ vysvětluje Kvitová, která zakončí australskou šňůru na grandslamu v Melbourne.

Olympiáda? Byla by škoda to nezažít ještě jednou, uvědomuje si Kvitová. 

V roce 2020 čekají na Petru Kvitovou dva vrcholy – dubnový premiérový finálový turnaj Fed Cupu a Olympijské hry v japonském Tokiu. „Teď na začátku sezony to vidím tak, že bych se obou akcí ráda zúčastnila,“ oznámila Kvitová zprávu, která fanoušky jistě potěší.

„Tedy pokud mě Petr (Pála, pozn. red.) do fedcupového týmu nominuje,“ směje se.

Do Budapešti, dějiště finálového turnaje Fed Cupu, se podle posledních zpráv chystá velký počet českých fanoušků, kteří se budou snažit vytvořit atmosféru podobnou fedcupovým duelům v České republice. „To moc ráda slyším. Já jen vím, že dorazí můj brácha, takže tam budu mít zástupce rodiny,“ upřesňuje Kvitová. 

Na přelomu července a srpna přijdou na řadu Olympijské hry, účast v Tokiu Kvitovou velmi láká. „Mám nádherné vzpomínky z Ria, které nemám jen díky zisku bronzové medaile, ale také tím, jaká část sportovců a lidí tam byla, to bylo něco úžasného,“ vzpomíná Kvitová. „Byla by velká škoda, kdybych to nezažila ještě jednou,“ dodává.

Před novou sezonou prodělal tým Petry Kvitové změny. Kondičního kouče Davida Vydru nahradila dvojice Ivan Trebatický a Florian Zitzelsberger. „Byla jsem s týmem na soustředění v Dubaji. Vše šlo podle plánu, jsem zatím spokojená,“ hodnotí Kvitová prozatímní spolupráci.

Druhou nejlepší českou tenistku současnosti čeká v závěru letošního roku cesta do daleké Austrálie. „Přeji šťastný nový rok všem,“ uzavřela Kvitová rozhovor.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Stastne a vesele Vanoce Vam vsem. Hlavne, at je mate pohodove a s lidma, ktere mate nejradeji ??

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova),Pro 24, 2019 v 6:30 PST