Melbourne přišlo o další hvězdu. Nišikoriho stále trápí zranění

- Jan Havlovic

Kei Nišikori přijde o začátek nové tenisové sezony. Bývalá světová čtyřka odpískala účast na premiérovém ročníku ATP Cupu i grandslamovém Australian Open. „Ještě nejsem 100% připravený zápolit na té nejvyšší úrovni,“ odůvodnil Nišikori. Na vině je přetrvávající zranění pravého lokte.

Kei Nišikori si musí na jubilejní desátou účast na Australian Open ještě minimálně rok počkat. Světová třináctka se úvodního grandslamu nové sezony nezúčastní kvůli zranění pravého lokte. 

Obhájce lednové čtvrtfinálové účasti z Melbourne podstoupil v říjnu operaci lokte, ale zranění Japonce nadále limituje, a tak musel odpískat úvod nové sezony. Nišikori přijde kromě Australian Open také o premiérový ročník ATP Cupu.

„Udělali jsme s mým týmem finální rozhodnutí, ještě nejsem 100% připravený zápolit na té nejvyšší úrovni,“ vzkázal třináctý nejlepší hráč světa fanouškům. „Budu nadále tvrdě pracovat, abych byl co nejdříve zpět na kurtu,“ dodal tenista, který v neděli oslavil třicáté narozeniny. 

Australian Open přichází o další hvězdu. Před pár dny se z turnaje v Melbourne odhlásil také francouzský tenista Lucas Pouille, kterého stejně jako Nišikoriho trápí zranění lokte.