Emotivní comeback se nekoná. Murray musí vynechat Australian Open

- Radek Štohl

Britský tenista Andy Murray těsně před koncem roku oznámil, že se kvůli zdravotním komplikacím nezúčastní Australian Open. Bývalý nejlepší hráč světa zároveň bude chybět na ATP Cupu, který začíná příští týden. Na okruh by se měl vrátit v Montpellier, kde 3. února začíná turnaj kategorie ATP Tour 250.

Loňské Australian Open bylo pro Andy Murrayho velmi emotivní. Na tiskové konferenci prozradil, že trpí velkými bolestmi kyčle, které mu ztěžovaly i obyčejné zavazování tkaniček. Již to vypadalo, že na domácím Wimbledonu zakončí kariéru, zásluhou úspěšné operace se mu ji však podařilo prodloužit.

Od Melbourne 2019 odehrál sedm turnajů ve dvouhře, v říjnu se po triumfu nad Stanem Wawrinkou radoval z trofeje v Antverpách. Na Australian Open měl přesně po roce odehrát první grandslam, zdravotní problémy ho ale do hry nepustí.

„Pracoval jsem velmi tvrdě, abych se dostal do situace, kdy budu schopný hrát na top úrovni. Aktuálně jsem však sklíčený z toho, že se v lednu nebudu moci zúčastnit Australian Open," stojí na oficiálních stránkách turnaje prohlášení 125. hráče světa.

„Po letošním Australian Open, kdy jsem si nebyl jistý, zda vůbec budu ještě hrát, jsem byl natěšený na návrat do Austrálie. Chtěl jsem odevzdat to nejlepší. O to větší je to pro mě zklamání. Bohužel jsem nedávno prodělal komplikace. Z preventivních důvodů ještě potřebuji trénovat," dodal Murray, který v Melbourne nasbíral pět finálových účastí.