ATP

Ruud chce mezi tenisové hvězdy. Pomůže mu k tomu člen jeho rodiny?

- Jan Havlovic

Casper Ruud má za sebou průlomovou sezonu, během které skončil v žebříčku těsně za elitní padesátkou. Jednadvacetiletý tenista má pochopitelně ještě vyšší ambice. Trenérem mladého Nora by se měl nově stát jeho otec Christian. „On je jeden z mála z mé země, který ví, jak to v tenisovém světě chodí,“ uvědomuje si Ruud junior.

Právě Christian Ruud přivedl svého syna Caspera k tenisu a byl jeho hlavním trenérem v tenisových začátcích. Nyní by se bývalý 39. hráč světa měla stát znovu koučem svého syna. Samotný Casper by si to moc přál. „Myslím, že by to pro mě byla obrovská výhoda, kdybych měl svého tátu v mém týmu,“ říká aktuální norská tenisová jednička v rozhovoru pro ATPtour.com.

„Už tak má můj otec velkou zásluhu na mém dosavadním úspěchu. Je jeden z mála z mé země, který ví, jak to v tenisovém světě chodí,“ uvědomuje si Ruud. 

Jednadvacetiletý norský tenista má za sebou průlomovou sezonu, během které vystoupal na 54. pozici ve světovém žebříčku a zahrál si dokonce ve finále turnaje ATP v americkém Houstonu.

V dalším kalendářním roce má Ruud ještě vyšší ambice a k tomu by měl dopomoci právě jeho otec. „Byl na mě přísný, když jsem byl mladý. To mi ale pomohlo k tomu stát se profesionálním tenistou,“ dodal závěrem Ruud, který se chystá se svým otcem o této možnosti diskutovat.

Aktuálně 54. tenista světa odstartuje novou sezonu na turnaji ASB Classic v novozélandském Aucklandu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Til alle som klarte forrige challenge, og spesielt de som synes den ble ”for lett“; her kommer en ny. God Jul??

Příspěvek sdílený Casper Ruud (@casperruud),Pro 23, 2019 v 8:04 PST