WTA

Touží po grandslamu! Dělám pro to maximum, říká Karolína Plíšková

- Radek Štohl

Také v příští sezóně se od ní hodně očekává. Světová dvojka Karolína Plíšková se však nejvíce bude upínat k zisku grandslamové trofeje, na kterou stále čeká. Jak Češka uvádí, v následujících letech to pro ni bude hlavní priorita. „Dělám pro to maximum a uvidíme, jestli to dopadne," cituje Plíškovou ČTK.

Sedmadvacetiletá tenistka strávila uplynulé dny ve Španělsku. Ve slunném Tenerife se již připravovala s novým koučem, kterým se ještě před začátkem soustředění stal Daniel Vallverdu. Česká hráčka ocenila, že pod bývalým trenérem Tomáše Berdycha či Andy Murrayho měla pestré tréninky.

„Má je má fakt propracované a nic se neopakuje. Každý den byl jiný. Mě to po času fakt přestane bavit a tohle by mi mohlo vyhovovat,“ prohlásila Karolína Plíškova, která se ve svém týmu může také opřít o Olgu Savčukovou. „Olga je takový prostředník mezi trenérem a mnou, ženský element v týmu. Je kamarádka a funguje to dobře,“ chválila si Češka další novou posilu do týmu.

Společně s obměněným týmem bude Plíšková toužit po grandslamovém titulu. Na Australian Open a French Open již dosáhla na semifinále, před třemi lety dokonce postoupila do finále US Open. Poslední krůček jí ale zatím nevyšel.

„Nemůžu mít ani jiné ambice než grandslam vyhrát. Bude to na dalších pár let můj cíl nebo úkol. Dělám pro to maximum a uvidíme, jestli to dopadne. Tuhle větu jsem si připravila a tu budu opakovat. Je to můj cíl a pro to dělám všechno. Někde mi kousíček chybí. Stačí třeba malá rada a může to vyjít,“ nevzdává se česká tenistka, která také ozřejmila výběr nového trenéra. 

„Ženských jsem měla dost. Potřebuju změnu a respekt, což k němu mám a věřím, že budu mít. Věřím, že mi dá něco z chlapského tenisu a trošku se posunu," měla jasno Plíšková. Ta by se pod novou dvojicí mohla v příští sezóně objevit na olympiádě. Poprvé v kariéře.

„Hraju si s myšlenkou, že bych jednou v životě jela. Všichni mi říkají, že bych toho jednou mohla litovat, což nevím, ale spíš jo," dodala Češka, která již v sobotu odlétá do Austrálie. Po týdnu tréninku ji zde čeká turnaj v Brisbane, kde bude obhajovat letošní titul.