Zase zdravotní problémy. Andreescuová zmešká start sezony, přijde o Melbourne?

- Jan Vojkůvka

Zranění kolene, které Bianca Andreescuová utrpěla během Turnaje mistryň v souboji s Karolínou Plíškovou, se negativně promítne do začátku nové sezony. Kanadská tenistka, jež zakončila rok jako světová pětka, se odhlásila z turnaje v Aucklandu.

Když v roce 2019 vstoupila do sezony právě v Aucklandu, figurovala až na 152. místě světa. Jenže skrz kvalifikaci se probila až do finále, vyřadila například Venus Williamsovou či Caroline Wozniackou, a nastartovala svou senzační jízdu až do elitní světové desítky.

„Jsem z toho hrozně zklamaná,“ uvedla Andreescuová na sociálních sítích. „Mluvila jsem se svým týmem a je opravdu nutné, abych udělala pro své koleno to nejlepší, co teď mohu. Na Auckland mám spoustu úžasných vzpomínek a doufám, že další přidám v roce 2021.“

Andreescuová se zranila ve druhém utkání Turnaje mistryň proti Karolíně Plíškové. Zápas byla nucena vzdát a nakonec se odhlásila i ze zbytku turnaje. Nebylo to přitom poprvé, co musela kvůli zranění přerušit turnaj.

Už v březnu laborovala s pravým ramenem, kvůli kterému skrečovala zápas v Miami a vynechala téměř kompletní antukovou sezonu. Vrátila se na French Open, ale problémy přetrvávaly a po výhře v úvodním kole svou další účast vzdala, stejně jako poté celou travnatou sezonu. Na kurty se vrátila v srpnu, kdy vyhrála turnaj v Torontu a následně i US Open.

Kanadská kometa, jež v uplynulé sezoně vybojovala celkem čtyři tituly, má ve svých 19 letech poměrně dost zdravotních obtíží. A kvůli kolenu je v ohrožení i Australian Open, o kterém ovšem zatím rozhodnutí nepadlo. Léčba zranění ovšem nejde zcela podle představ a vleče se, její účast v Melbourne je tak v tuto chvíli dost nejistá.