Velká posila pro Nizozemky. Bývalá světová čtyřka hlásí návrat do reprezentace

- Jan Vojkůvka

Únorové střetnutí Nizozemska s Běloruskem v Haagu odehraje i největší nizozemská hvězda Kiki Bertensová. Bývalá světová čtyřka se vrací do Fed Cupu po dvouleté odmlce a jejím cílem není nic jiného než splnění podmínek pro kvalifikaci na olympijské hry v Tokiu.

Bertensová svůj návrat do reprezentace oznámila poté, co se v letech 2018 a 2019 soustředila na individuální kariéru. Naposledy se představila během baráže v roce 2017, kdy pomohla Nizozemkám udržet Světovou skupinu nad Slovenkami.

Snem Bertensové je hlavně účast v Tokiu, kde chce napravit nevydařené vystoupení z Ria. V roce 2016 na brazilské olympiádě vypadla už v prvním kole v souboji se Sarou Erraniovou.

„Vždy jsem si užívala, že mohu hrát s ostatními holkami Fed Cup a těším se, až si v únoru zahraji před nizozemskými fanoušky,“ oznámila Bertensová. „Vše jsem pečlivě zvážila a rozhodla jsem se reprezentovat Nizozemsko ve Fed Cupu a na olympijských hrách.“

Nizozemky si 7. a 8. února 2020 zahrají proti Běloruskám o postup do premiérového finálového turnaje, který se bude hrát po vzoru Davis Cupu v maďarské Budapešti.