MONETA Tenisová extraliga: I.ČLTK obhájilo titul! Hradecká s Martincovou nadělily kanára

- Radek Štohl, Jan Vojkůvka

MONETA Tenisová extraliga poznala staronového vítěze. Druhý titul v řadě získal klub I.ČLTK Praha, který přehrál TK Prechezu Přerov 5:1 na zápasy. O závěrečný bod se postarala dvojice Lucie Hradecká, Tereza Martincová, která neměla slitování s párem Karolína Kubáňová, Linda Nosková 6:0, 6:1. O další body vítězného klubu se ve dvouhře postaral Jan Šátral, Václav Šafránek, Tereza Martincová a Karolína Muchová.

Finále 18.12.

I.ČLTK Praha – TK PRECHEZA Přerov 5:2
Tereza Martincová – Linda Nosková 6:0, 6:1
Jan Šátral – Dominik Kellovský 6:3, 6:2
Karolína Muchová – Nikola Tomanová 6:1, 6:3
Václav Šafránek – Sergij Stachovskij 7:6(2), 5:7, 6:4
Jonáš Forejtek – Tim Puetz 5:7, 4:6
Martin Kližan – Kamil Majchrzak 6:7(2), 6:1 skreč Kližan
Hradecká, Martincová – Kubáňová, Nosková 6:0, 6:1

Hradecká s Martincovou nedaly šanci mladším soupeřkám
Lucie Hradecká s Terezou Martincovou dominovaly v odpolední čtyřhře. Zkušenější dvojice jednoznačně porazila pár Karolína Kubáňová, Linda Nosková 6:0, 6:1, když v zápase nečelila jedinému brejkbolu a naopak využila čtyři šance na returnu. Hradecká s Martincovou tak pro svůj klub získaly vítězný pátý bod.

Za rozhodnutého stavu se Martin Kližan rozhodl nedohrát zápas s Kamilem Majchrzakem a za stavu 1:1 na sety duel skrečoval.

Šafránek zajistil I.ČLTK čtvrtý bod
Václav Šafránek přiblížil I.ČLTK k obhajobě titulu. Ve velmi napínavém zápase přemohl Sergije Stachovského 7:6(2), 5:7, 6:4. Šafránek tak pro svůj tým získal cenný čtvrtý bod, Martin Kližan bude mít proti Kamilu Majchrzakovi první mečbol.

Puetz proti Forejtkovi snížil na 1:3
Tim Puetz vybojoval pro Přerov první finálový bod. Německý hráč přemohl Jonáše Forejtka 7:5, 6:4. Puetz se během zápasu mohl spolehnout na servis, do kurtu poslal 74% prvních podání a ztratil po něm jen čtyři balónky. Na returnu se prezentoval třemi úspěšnými brejky.

Set neztratila ani Muchová
Karolína Muchová získala pro I.ČLTK Praha třetí bod. Jednadvacátá hráčka tenisového žebříčku dvouhry neměla příliš problémů s Nikolou Tomanovou, kterou přehrála 6:1, 6:3. Muchová se na rozdíl od své protihráčky mohla opřít o první servis, po něm vyhrála 80% fiftýnů. Tomanová v dané statistice nedosáhla na 50% úspěšných balónků.

Šátral navýšil náskok ČLTK
Svoji úlohu ve finále zvládl také Jan Šátral. Favorizovaný hráč přehrál Dominika Kellovského 6:3, 6:2. Šátral během celého zápasu nemusel čelit jedinému brejkbolu, na servisu trefil devět es. Naopak se mu dařilo při podání soupeře. Dostal se ke čtyřem brejkbolům, hned tři dokázal proměnit.

Martincová nedala šanci mladé Noskové
Tereza Martincová poslala I.ČLTK Praha do vedení 1:0. Pětadvacetiletá hráčka si jednoznačně poradila s o deset let mladší Lindou Noskovou, kterou porazila 6:0, 6:1. Martincová o jediný gem zápasu přišla v dlouhé druhé hře druhé sady, od té době se jí ale podařilo získat pět gemů v řadě.