Tipsarevič se dává na trenéřinu! Jeho prvním svěřencem bude člen elitní čtyřicítky

- Jan Havlovic

Janko Tipsarevič se bude krátce po konci aktivní kariéry věnovat trenéřině. Prvním svěřencem pětatřicetiletého bývalého profesionálního tenisty bude Srb Filip Krajinovič. „Se starým kamarádem k vyšším cílům,“ oznámil 40. hráč světového žebříčku novou spolupráci.

Janko Tipsarevič odehrál poslední soutěžní duel před dvěma měsíci ve Stockholmu a poté byl ještě součástí srbského týmu na finálovém turnaji Davisova poháru v Madridu. Pětatřicetiletý Srb se po konci aktivní kariéry již plně soustředí na trenérskou funkci. 

Tipsarevič, který provozuje v Bělehradu vlastní tenisovou akademii, získal prvního svěřence. Nově povede krajana Filipa Krajinoviče, aktuálně 40. tenistu světa. „S radostí vám oznamuji, že v příštím roce budu trénovat Filipa Krajinoviče ve spolupráci s lidmi z mé akademie,“ oznámil Tipsarevič novinku na sociální síti. 

„Se starým kamarádem k vyšším cílůlm,“ okomentoval novou spolupráci Krajinovič.

Bývalá světová osmička Tipsarevič jde ve stopách dalšího elitního tenisty, které v uplynulé sezoně ukončil aktivní kariéru – Marcose Baghdatise. Kypřan bude nově součástí trenérského týmu Ukrajinky Eliny Svitolinové.