Navzdory vyčerpání i zranění. Dvanáctiletá Brenda Fruhvirtová málem šokovala Siniakovou

- Marek Bartošík

Kdo by to byl čekal? Dvanáctiletá Brenda Fruhvirtová sahala v klání Tenisové extraligy s Kateřinou Siniakovou po senzačním vítězství, nakonec padla až v těsném třetím setu, a to ji ještě přibrzdilo zranění. „Do zápasu jsem šla s tím, že nemám co ztratit. Nervózní jsem nebyla,“ uvedla v rozhovoru pro Tenisový svět Fruhvirtová.

Vzít set světové osmapadesátce je úspěchem i pro hráčku druhé stovky žebříčku. A když se něco takového povede teprve dvanáctileté tenistce, je to skutečně něco nevídaného. Brenda Fruhvirtová se v duelu MONETA Tenisové extraligy nezalekla Kateřiny Siniakové a podlehla jí až po dvou a půl hodinách 6:3, 2:6 a 5:7.

„Bylo to napínavé, k výhře jsem byla blízko, ale co se dá dělat,“ hodnotila pro Tenisový svět své odvážné účinkování Brenda Fruhvirtová, která musela při svém snažení strpět i zranění.

Nebýt onoho vyvrtnutého kotníku, dost možná by byl výsledek duelu tenisových generací jiný. „Při ošetření mi to zavázali a bylo to lepší. Ale teď, když už jsem obvaz sundala, to strašně bolí,“ popisovala své zdravotní patálie dvanáctiletá Češka.

V dlouhém rozhodujícím setu Brenda Fruhvirtová vytrvale útočila na podání své zkušenější soupeřky, vypracovala si celkem deset brejkbolů. Favorizovaná Siniaková ale kritické chvíle zvládla.

„Přišlo mi, že se gemy při mém servisu hrají půl hodiny a při jejím pět sekund,“ smála se třiadvacetiletá tenistka, která si úroveň i náročnost zápasu pochvalovala. Při ohlédnutí za těsným vítězstvím rovněž neopomenula pochválit mladší krajanku.

„Brenda hrála skvěle, nezkazila balón. Jde vidět, že má natrénováno. Na svůj věk hraje rychle, je také mentálně vyspělá,“ vyjmenovala přednosti vycházející tenisové hvězdičky Siniaková.