Štěpánek, Federer, nebo Matteková-Sandsová? US Open připomnělo nejlepší outfity

- Marek Bartošík

Rokem 2019 končí pomyslná tenisová dekáda. Různé instituce či turnaje si proto připomínají klíčové momenty i méně nápadné detaily onoho období. Jedním takovým příspěvkem do veřejné debaty je i volba nejlepšího outfitu na US Open mezi lety 2010 a 2019. Své místo v užším výběru si vysloužil i Radek Štěpánek.

Být po boku Rogera Federera, Rafaela Nadala, Sereny a Venus Williamsových či Viktorie Azarenkové je něco výjimečného. Vysloužilý český hrdina Radek Štěpánek se podobné pocty dočkal, když ho pořadatelé US Open na svém Instagramu zařadili mezi jednotlivce s nejvýraznějším outfitem desetiletí.

Jednačtyřicetiletý Štěpánek se dočkal uznání za své originální triko z roku 2013. Tedy z toho vydání newyorského grandslamu, v němž Čech a Leander Paes dokráčeli pro titul ze čtyřhry. Štěpánek, znám i svými specifickými trikoty pro Davis Cup, při tvorbě výstroje vsadil na vzor amerického velkoměsta s mrakodrapy.

Tento originální nápad neušel pozornosti fanoušků ani tenisových a módních expertů. Štěpánek se tak dostal do společnosti černobílého Federera, růžové Any Ivanovičové, zářícího Juana Martína del Potra, extravagantní Bethanie Mattekové-Sandsové a dalších.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Bright lights, big fashion. Which US Open outfit of the 2010s was your favorite?

Příspěvek sdílený US Open (@usopen),Pro 12, 2019 v 10:03 PST