Martincová klepe na dveře stovky. Jdu krok za krokem, říká

- Jan Havlovic

Tereza Martincová vstoupila do letošní MONETA Tenisové extraligy vítězstvím nad Kateřinou Siniakovou. Pětadvacetiletá tenistka pokračuje v postupné cestě do elitní stovky světového žebříčku. „Teprve čas ukáže, jestli na to opravdu mám. Jdu krok za krokem,“ říká skromně aktuálně 133. tenistka světa v rozhovoru pro Tenisový svět.

Uplynulá sezona byla pro Terezu Martincovou jako na houpačce. V Melbourne i v Paříži nevyšly její pokusy prodrat se skrz kvalifikaci do hlavní soutěže grandslamu. To se povedlo až ve slavném Wimbledonu a na US Open, kde se Martincové podařilo úspěšně zvládnout nástrahy tříkolové kvalifikace. 

„Nemůžu říct, že by to byla špatná sezona. Úplně spokojená ale také nejsem. Jsem ráda, jak to vše dopadlo. Stále se snažím probojovat do té stovky,“ bilancuje Martincová v rozhovoru pro Tenisový svět.

Pětadvacetiletá tenistka si cení především úspěchů v grandslamových kvalifikacích. „Na grandslamech bych ráda došla ještě dál než jen do prvního kola, ale neměla jsem úplně nejlepší los,“ posteskla si.

Právě v prvním kole newyorského US Open čelila Martincová jedné z nejlepších tenistek světa. „Nejvíce vzpomínám na duel s Kájou (Plíškovou, pozn. red.) na US Open. Byl to pro mě první velký zápas, navíc velmi vyrovnaný,“ zavzpomínala česká tenistka na zápas, ve kterém prohrála těsně 6:7(6), 6:7(3).

Celkově však Martincová hodnotí sezonu vcelku pozitivně. „Myslím, že tento rok jsem porazila nejvíce hráček ze stovky, co jsem kdy v kariéře porazila. To také o něčem vypovídá,“ oceňuje. 

Do příští sezony nejde aktuálně 133. tenistka světa s konkrétními cíli. „Beru to krok za krokem. Snažím se porážet ty nejlepší. Čas ukáže, jestli na to opravdu mám,“ reaguje Martincová na případný posun do elitní stovky světového žebříčku.

Přípravu si tenistka původem z Prahy zpestřila na MONETA Tenisové extralize v kádru I. ČLTK. Martincová přispěla k výhře obhájců titulu nad pražskou Spartou, když zařídila bod po výhře nad Kateřinou Siniakovou.