Stále dýchám! Francesca Schiavoneová prodělala chemoterapii

- Jan Havlovic

Francesca Schiavoneová bojuje s rakovinou a v poslední době prodělala chemoterapii. Grandslamová šampionka z Roland Garros z roku 2010 oznámila tuto zprávu na sociálních sítích. „Stále dýchám. A teď jsem zpět v akci,“ informovala Schianovenová své fanoušky.

Schiavoneová se v posledních měsících odmlčela ze světa sociálních sítích. Důvod nebyl dlouho zřejmý, Italka však v pátek večer vše objasnila. Za vším stojí zákeřná nemoc. „Chtěla bych se s vámi podělit, co se mi stalo. Diagnostikovali mi rakovinu. Prošla jsem chemoterapií,“ napsala devětatřicetiletá bývalá profesionální tenistka na Twitteru. 

„Svedla jsem těžkou bitvu a stále dýchám. Tenhle souboj jsem vyhrála. A teď jsem zpět v akci,“ popisuje Schiavoenová, která pro fanoušky natočila video v italštině.

Francesca Schiavoneová ukončila profesionální kariéru v loňském roce před US Open. Na okruhu WTA získala osm singlových titulů a třikrát triumfovala ve Fed Cupu. Po ukončení kariéry se bývalá světová čtyřka usadila v Miláně, kde se věnuje trénování mladých tenistů.