Chci zlato, hlásí Čorič před premiérovým extraligovým startem. Spolupráce s českým trenérem mu vyhovuje

- Jan Havlovic

Sparta Praha získala před letošním ročníkem Moneta Tenisové extraligy zvučné jméno – Bornu Čoriče. Bývalou světovou dvanáctku pobídl k premiérovému extraligovému startu jeho kouč Martin Štěpánek. „Poradil mně, abych si tuhle soutěž zahrál. A já souhlasil,“ vypráví třiadvacetiletý Chorvat, který zavítal do Prahy vůbec poprvé v životě.

Jak se vám líbí koncept Moneta Tenisové extraligy?
Nikdy jsem tuhle soutěž nehrál, takže se velmi těším. Jsem v Praze poprvé, poslední dva týdny tady jsem si tady moc užil. Příprava se povedla a už se těším na ostré zápasy.

Nová sezona se blíží. Budou pro vás tyto duely dobrou přípravou?
Určitě mně to hodně pomůže. V prosinci jsem neodehrál jediný soutěžní duel, takže extraligové zápasy pro mě budou takovým bonusem. Doufám, že odehraji kvalitní zápasy.

Kdo vám řekl o možnosti zahrát si Moneta Tenisovou extraligu v České republice?
Můj trenér Martin Štěpánek (bývalý trenér Tomáše Berdycha, pozn. red.) mně poradil, abych si tuhle soutěž zahrál. A já souhlasil. 

Říkal jste, že jste v Praze poprvé. Které památky jste již stihl navštívit?
Zašel jsem do centra Prahy, je to tam moc hezké. Upřímně, trénujeme opravdu hodně, takže jsem od rána do večera tady v hale. Tréninky jsou vysilující, poté už člověk nemá příliš energie, aby chodil po městě.

Kapitán vašeho týmu (TK Sparta Praha, pozn. red.) řekl, že hlavním cílem je zisk zlatých medailí. Vidíte to stejně?
Naprosto. To je hlavní cíl. Je to stejné jako u ostatních sportů, vždy chcete vyhrát.

Jaké jsou vaše cíle pro příští rok?
Mým hlavním cílem je zůstat zdravý. To se mně v minulé sezoně příliš nedařilo. Žádné konkrétnější cíle si nedávám. Chci zůstat zdravý, hrát dobrý tenis a rád bych se vrátil do elitní desítky. 

Problémy se zády jsou již definitivně pryč?
Naštěstí už je to vše za mnou. Poslední tři měsíce této sezony pro mě byly hodně těžké. Poté jsem si narodila na sedm dní úplný klid a začal jsem naplno trénovat.

Jak jde zrodila vaše spolupráce s Martinem Štěpánkem?
Znám Martina už skoro pět let, potkávali jsme se na okruhu. Konzultoval jsem to s krajanem Ivanem Dodigem, který mně tohoto trenéra rovněž doporučil. Cítím, že to byla velmi dobrá volba. 


Galerie