Murray ruší soustředění. Stihne začátek sezóny?

- Filip Lefenda

Zdravotní trable bývalé světové jedničky nekončí. Brit Andy Murray, jenž letos vinou problémů s kyčlí zasáhl na okruhu jen do devíti turnajů, musel zrušit plánované prosincové soustředění v Miami.

Poslední bolístku si s sebou Murray odvezl z finálového turnaje Davisova poháru, který se konal ve dnech 18. až 24. listopadu v Madridu. Trojnásobný grandslamový šampion nastoupil za svou zemi v týmové soutěži po třech letech, po úvodní bitvě s Nizozemcem Griekspoorem už ale do dalších bojů ve skupině ani do semifinále nezasáhl.

Nyní byl pro problémy s tříslem nucen zrušit dvoutýdenní soustředění v Miami, trénovat tak bude alespoň mimo kurty. Na ty by se měl podle odhadů vrátit do týdne. Zda dozná nucená změna plánu úprav v jeho turnajovém programu, není známo.

Aktuálně stále platí, že první akcí, které by se měl dvaatřicetiletý Brit zúčastnit, je premiérový ročník ATP Cupu, jenž startuje 3. ledna v Austrálii. Předpokládaný je i jeho start na prvním grandslamu sezóny, jehož hlavní soutěž startuje v Melbourne 30. ledna.

Murray absolvoval na konci letošního roku druhou operaci pravé kyčle a plánoval odehrát už pouze Wimbledon. Na tom nakonec zasáhl jen do čtyřhry, raketu ale na hřebík nepověsil. Svůj singlový comeback začal uskutečňovat od srpna. Přes rozpačité výsledky si skrze challenger na Mallorce a asijské turnaje dokráčel až pro vydřený titul z halového podniku ATP v belgických Antverpách, kde ve druhé polovině října zvládl tři třísetové bitvy v řadě.