Konec ve velkém stylu. Wozniacká se rozloučí megazápasem

- Jan Vojkůvka

Caroline Wozniacká sice ukončí své působení v profesionálním tenise během lednového Australian Open, oficiální rozlučku za kariérou má ovšem stanovenu trochu jinou. Dánka oznámila, že k ní dojde v květnu na domácí půdě v Kodani, kde ji čeká rozlučkový souboj s hrající legendou a kamarádkou Serenou Williamsovou.

Wozniacká teprve nedávno oznámila, že se hodlá na Australian Open rozloučit s profesionální kariérou. Tento turnaj si vybrala i symbolicky, jelikož právě zde získala svůj jediný grandslamový titul v kariéře. Tečku za tenisovým životem ovšem v Austrálii neudělá.

Plánuje se totiž ještě rozloučit během května v kodaňské Royal Areně, která pojme 12 500 diváků. Před vlastními fanoušky hodlá nabídnout to nejlepší, co v poslední generaci ženský tenis nabízí. Tedy třiadvacetinásobnou grandslamovou šampionku Serenu Williamsovou.

Američanka podle všeho vůbec neváhala a nabídku Wozniacké přijala. Není se co divit, obě k sobě mají blízko a hovoří o sobě jako o kamarádkách. Wozniacká tak splní dánskému tenisovému publiku sen o tom, že uvidí legendární hráčku naživo.

„Chci si zahrát svůj poslední domácí zápas před zaplněnou halou,“ řekla Wozniacká pro tv2.dk. „Tečka za kariérou nemůže být lepší než na domácí půdě proti nejlepší ženské tenistce historie. Bude to velkolepý večer, na který nikdy nezapomenu. Tím jsem si jistá,“ zasnila se dánská tenistka.

Devětadvacetiletá bývalá světová jednička doposud odehrála s Williamsovou na okruhu WTA 11 zápasů, ze kterých vyhrála dva. O třetí výhru se pokusí v úplně posledním utkání kariéry, které nemá být podle Dánky jen pouhou exhibicí.