Exhibice? Zapomeňte! Běloruska odvrátila šest mečbolů a nadělila kanára

- Radek Štohl

Velmi netradiční zápas se odehrál ve francouzských Caen. Na tamní exhibici byl k vidění duel mezi Běloruskou Aljaksandrou Sasnovičovou a domácí Caroline Garciaovou. Sasnovičová již prohrávala 3:6, 3:5, od té chvíle ale ve druhé sadě odvrátila šest mečbolů soupeřky a v závěrečném dějství ji dokonce nenechala uhrát jedinou hru.

Exhibice se koná od 8. do 11. prosince. Během čtyř dnů jsou na ní vidět především francouzské tenisové hvězdy současnosti. Mezi muži nechybí Jo-Wilfried Tsonga nebo Pierre-Hugues Herbert. Z ženské části okruhu zde lze spatřit vítězku letošního Fed Cupu Caroline Garciaovou nebo běloruskou hráčku Aljaksandru Sasnovičovou.

Právě Caroline Garciaová a Aljaksandra Sasnovičová proti sobě nastoupily během druhého dne. Utkaly se tedy hráčky z konce TOP 50, resp. TOP 70. A tenis to byl zajímavý.

Domácí Garciaová získala úvodní sadu 6:3. Na začátku druhého setu se bývalé světové čtyřce podařil brejk, zásluhou čehož měla blíže k výhře. Za stavu 6:3, 5:3 si ke všemu vypracovala první dva mečboly. Své šance na výhru ale nezužitkovala. Gem si prohrála a set dospěl do tiebreaku. Ve zkrácené hře nevyužila další čtyři šance na ukončení klání, po kterých ve zkrácené hře prohrála 8:10.

Závěrečná sada se vyvinula lépe pro Bělorusku. Ta v ní nepřišla o jedinou hru. Po vítězství 3:6, 7:6(8), 6:0 si před zraky více jak tří tisíc diváků z Francie odvezla vítěznou trofej.