WTA

Maria Šarapovová vynechává olympijské hry! Proč se tak rozhodla?

- Michal Hladký

Maria Šarapovová před pár dny vydala prohlášení o tom, že se nezúčastní olympijských her v Tokiu. Ve stejném datu má v plánu navštívit americký turnaj World Team Tennis. Kromě toho odhalila svůj program před Australian Open, který činí několik exhibic.

„Těším se, že si zase zahraji týmovou soutěž," dodala Maria Šarapovová k oznámení, že se zúčastní amerického turnaje World Team Tennis. Ten disponuje zajímavými pravidly. Tenisté jsou rozděleni do týmů. Zápas se hraje na pět setů, přičemž každý z nich je hrán v jiném formátu – mužské i ženské dvouhry, mužské i ženské čtyřhry a mix.

Právě účast na americkém podniku je hlavním důvodem, proč Maria Šarapovová vynechává olympijské hry. Dalším faktorem je, že kvůli svému umístění by neměla účast jistou. Nachází se až na 131. místě v žebříčku WTA, a tak raději volí snadnější cestu.

Podle dostupných informací neměla na jejím rozhodování žádný vliv zpráva, že Rusové nejspíš nebudou smět v Tokiu reprezentovat pod svou vlajkou. Situace je prostá, před svou volbou o rozhodnutí antidopingové agentury WADA nemohla vědět.

Šarapovová dále uvedla, že ji před Australian Open čeká série exhibičních turnajů. Fanoušci ji budou moci sledovat na Mubadala World Tennis Championships, Hawaii Open a Kooyong Classic.

Dvaatřicetiletá ruská tenistka by se ráda vrátila do užší tenisové špičky. Před pár týdny se dohodla na spolupráci s trenérem Riccardem Piattim, Italem, jenž koučoval například Novaka Djokoviče. „Maria je připravena znovu zaútočit," uvedl Piatti v listopadu, čímž dal jasně najevo, že se s Ruskou bude muset příští rok počítat.