WTA

Ocenění pro Kvitovou! Ovládla cenu fair play a vyrovnala rekord

- Radek Štohl

Petra Kvitová dominuje. Posedmé za sebou si došla pro cenu Karen Krantzcke Sportsmanship Award, která vychází z hlasování samotných protihráček za chování fair play. Kvitová dané ocenění vyhrála ještě v roce 2011, o rok později jí pomyslné vládnutí narušila Kim Clijstersová.

Dané ocenění se uděluje tenistce za respekt ke svým protihráčkám a rovněž za příkladné chování na kurtu i mimo něj. Poprvé se tak přihodilo v roce 1978, od té doby ho získaly ikony jako Chris Evertová, Lindsay Davenportová nebo Kim Clijstersová.

Právě Clijstersová na tuto cenu dosáhla osmkrát, což je nyní stejný počin, kterého se dočkala také Petra Kvitová. Belgičanka kralovala v letech 2000 až 2003, 2005, 2006, 2009 a 2012. Svým posledním triumfem zamezila české tenistce získat potenciálních devět výher v řadě.

„Děkuji všem hráčkám, které mě zvolily. Znamená to pro mě skutečně hodně. Věřím, že naši příští tenisovou generaci naučím tento sport milovat a respektovat, jak jen můžu," rozepsala se aktuálně sedmá hráčka na twitterovém účtu.