Dřina v posilovně. Věčně zraněný Grandslamový šampion chystá další comeback

- Jan Vojkůvka

Nová sezona se kvapem blíží a vyhlíží ji také věčně zraněný argentinský tenista Juan Martin Del Potro, který hodlá provést další ze svých comebacků na mužský okruh. Že nehodlá své poslední zranění kolene nijak podcenit, prokazuje i na videu z posilovny, kde dává svým nohám pořádně zabrat.

Není snad žádný tenista z absolutní špičky, kterého by trápilo tolik zranění jako Juana Martina Del Potra. Jeho zdravotní trable začaly už v roce 2010, kdy laboroval se zápěstím, jež ho posléze stálo téměř celé dva roky, když s ním marodil také mezi sezonami 2014 a 2015. Do toho se přidaly problémy s koleny, které vygradovaly v posledních dvou letech.

Vítěz US Open z roku 2009 se loni vyhoupl na třetí místo světa, ale životní sezonu mu pokazila zlomenina v koleni. Kvůli tomuto zranění nestihl začátek letošní sezony, a když už se vrátil na kurty, začalo ho koleno znovu trápit.

Definitivně se vrátil na turnaje v květnu, stihl ale jen tři turnaje a přišla další rána, když si znovu zlomil čéšku v koleni a musel v červnu předčasně ukončit sezonu. Dokonce si začal pohrávat s myšlenkou na konec kariéry, ale bojovnost nakonec převládla.

Věčný smolař se nyní chystá na další z mnoha comebacků na kurty. Rád by po delší době opět prožil sezonu bez zranění a třeba navázal na rok 2018, kdy sice na konci laboroval s již zmíněným kolenem, ale prožil jedno z nejlepších období v kariéře.

Cílem jednatřicetiletého Del Potra je kvalitně se připravit na úvodní grandslam sezony v Melbourne. Naopak vynechá premiérový ročník ATP Cupu, kam se nekvalifikoval kvůli postavení v žebříčku, kde nyní figuruje až ve druhé stovce.