Pocta pro Bartyovou! Australanka znovu obhájila prestižní ocenění

- Jan Vojkůvka

Životní sezona Ashleigh Bartyové má zlatou tečku i doma v Austrálii. Světová jednička potřetí v řadě získala prestižní Newcombovu medaili, jež se uděluje vybranému australskému tenistovi uplynulé sezony nejen za úspěchy, kterých dosáhl, ale také za progres, výkony a za příkladné reprezentování australského tenisu.

Bartyová, jež se v této sezoně stala světovou jedničkou, získala premiérový grandslamový titul na French Open, ovládla závěrečný Turnaj mistryň a získala trofeje také v Miami a Birminghamu, získala Newcombovu medaili potřetí v řadě.

Ocenění, které je pojmenované po legendárním australském tenistovi Johnu Newcombovi, poprvé získala v roce 2017, kdy figurovala na 17. místě světa. V minulém roce se o ocenění podělila se svým krajanem Alexem de Minaurem.

Letošní prvenství vybojovala nad Dylanem Alcottem, který zakončil sezonu na prvním místě světa na okruhu vozíčkářů (Alcott získal Newcombe Medal už v roce 2016, tehdy také jako světová jednička vozíčkářského žebříčku). Třetí skončil spoluvítěz z minulého ročníku Alex de Minaur.

Bartyová svým třetím vítězstvím v prestižní anketě vyrovnala dosavadní rekordmanku v počtu Newcombových medailí Samanthu Stosurovou, jež ji získala v letech 2010 až 2012.