Suárezová Navarrová se příští rok rozloučí. Mé cíle ale zůstávají vysoké, ujistila

- Marek Bartošík

Bývalou šestou hráčku žebříčku Carlu Suárezovou Navarrovou čeká poslední sezóna. Španělská tenistka plánuje před koncem profesionální kariéry ještě jednou absolvovat celý turnajový kolotoč. Nejvíce se těší na olympiádu a grandslamy.

Ženský tenisový okruh přijde v roce 2020 o jednu ze svých stálic. Jednatřicetiletá Carla Suárezová Navarrová oznámila, že bude následující sezóna poslední v její bohaté kariéře. Aktuální světová pětapadesátka sdělila tuto informaci na tiskové konferenci v Barceloně.

„Sport je základní součástí mého života. Dává mi ohromnou radost. Za své zážitky nemůžu být více vděčná. Nyní jsem si uvědomila, že je čas tuto krásnou kapitolu uzavřít a začít si užívat jiné stránky života. Tenis ve mně ale vždy bude,“ komentovala pro WTA své rozhodnutí Suárezová Navarrová.

Někdejší světová šestka se už těší na svou poslední sezónu, k níž chce přistoupit stejně profesionálně jako k těm dosavadním.

„Od ledna budu cestovat s celým svým týmem. Plánuji hrát do konce roku. Můj cíl je jasný: chci být na poslední část svého snažení pyšná,“ nechala se slyšet Španělka, jež se naposledy představila na US Open, kde skrečovala v 1. kole kvůli bolesti zad. Za poněkud kontroverzní odstoupení tehdy obdržela pokutu 40 tisíc dolarů.

Suárezová Navarrová má před závěrečným rokem kariéry na kontě dva WTA tituly ze dvouhry a tři ze čtyřhry. Na grandslamech si celkem sedmkrát zahrála čtvrtfinále dvouhry, ve čtyřhře si připsala semifinálovou účast na Roland Garros 2014. Letos se jí nejvíce dařilo v Dubaji (čtvrtfinále) a na Wimbledonu (osmifinále).

Majitelka 28 skalpů hráček elitní desítky zahájí tenisový rok 2020 na turnaji kategorie WTA International v Aucklandu, kde při všech třech svých účastech (2009–2011) uhrála osmifinále. „Mé cíle zůstávají stejně vysoké, sezónu bych chtěla zakončit v top 10. Také se moc těším na olympijské hry a grandslamy,“ doplnila Suárezová Navarrová.