WTA

Bude Strýcová pokračovat? Češka podstupuje tvrdou dřinu

- Radek Štohl

Pro české fanoušky to vypadá nadějně. Barbora Strýcová v těchto dnech podstupuje nepříjemný tréninkový dril, po kterém by měla být připravena na nadcházející tenisovou sezónu. O svých aktivitách informovala na instagramovém profilu.

Sezóna 2019 byla pro Barboru Strýcovou báječná. Po semifinálových účastech dvouhry v Istanbulu, Praze a Birminghamu se blýskla ve Wimbledonu, kde rovněž postoupila mezi čtyři nejlepší hráčky turnaje. Ve čtyřhře po boku Su-wej Sie vybojovala semifinále Australian Open, titul z Dubaje a Madridu a ve Wimbledonu slavila první grandslamovou trofej kariéry, což jí vyneslo pozici světové jedničky. V závěru ročníku uhrála finále Turnaje mistryň.

Po loňských úspěších se ale spekulovalo, jak to bude s Barborou Strýcovou v olympijském roce. Poodkrýt to nechtěla ani samotná tenistka. „Cítím, že konec kariéry se blíží a to já moc dobře vím. Jestli to ale bude po této sezóně nebo později, zatím nejsem schopna říci. Další rozhodnutí ale určitě udělám až po konci této sezóny,“ prohlásila Češka na tiskové konferenci po úspěšném Wimbledonu.

Dosud jedinou novinkou bylo tenisové rozloučení s Davidem Kotyzou, se kterým spolupracovala dvě sezóny. „Můj tenisový důchod se přibližuje, přišlo mi trošku sobecký ho držet u sebe za každou cenu,“ napsala tehdy Barbora Strýcová na instagramový účet.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Push yourself because no one else is going to do it for you!! #kruhac #working #preseosen #2020

Příspěvek sdílený Barbora Strycova? (@barborastrycova),Pro 3, 2019 v 4:34 PST

Na začátku prosince byla Strýcová na Instagramu aktivní znovu. Během úterního odpoledne na něm zveřejnila video z „kruháče“. K tomu mimo jiné přidala hashtagy 2020 a předsezónní příprava. „Snížit tep na co nejmíň po kruháči je celkem honička. Ale dech je náš kamarád!“ nastínila do svého stories.

Uvidíme tedy Barboru Strýcovou i v nadcházejícím ročníku?