Krutý los v Madridu pro Strýcovou, Kvitová s Plíškovou proti domácím divokým kartám

- Jan Vojkůvka

Zatímco muži si na svůj los v Madridu ještě počkají, ženy už vědí, která si s kým na Mutua Madrid Open v prvním kole zahraje. S kým se české tenistky na štědře honorovaném turnaji utkají?

Dotace turnaje Mutua Madrid Open činí přes 5,3 milionů eur. Na takto štědře dotovaný turnaj se tak sjela nejen mužská, ale i ženská špička a právě ženy čeká již v sobotu první kolo náročného klání, v němž nebude příliš prostoru pro chyby. Však také bude ve hře téměř kompletní TOP 50 ženského žebříčku.

Los určil, že ohromně těžkou práci bude mít na úvod Barbora Strýcová, na kterou čeká světová trojka a druhá nasazená v Madridu, Němka Angelique Kerberová, která je po titulu na domácím podniku ve Stuttgartu namlsána na další úspěch. V cestě za trofejí ostatně nebude stát největší konkurentka Serena Williamsová a Kerberová to moc dobře ví. O to více bude záležet na tom, jak do turnaje vstoupí.

Strýcová na okruhu německou tenistku ještě nikdy neporazila. Pouze v roce 2010 v Bundeslize dokázala uspět, ale jinak si připsala čtyři porážky a naposledy letos v Miami uhrála pouhé dva gemy. Los k ní tak vůbec nebyl milosrdný.

Naopak Petra Kvitová, jež bude plnit roli páté nasazené, může být relativně spokojena. Šestá hráčka světa si totiž zahraje s domácí divokou kartou Larou Arruabarrenovou, která je na světovém rankingu na 76. místě. Hned v dalším kole by ale na Kvitovou mohla čekat Lotyška Ostapenková, na kterou nemá Petra dobré vzpomínky z turnaje v Dauhá, kde s ní vypadla po porážce 1:6 v rozhodující třetí sadě.

Dva vzájemné zápasy v roce 2015 proti sobě odehrály Lucie Šafářová a Američanka Coco Vandewegheová. Šafářová, která bude na Mutua Open plnit roli jedenácté nasazené, to má s Američankou smírně 1-1, když ve Wimbledonu prohrála, ale v Cincinnati zvítězila. Poprvé se obě hráčky utkají na antuce a mírnou favoritkou by měla být česká tenistka, která se příjemně rozehrála na domácím pražském turnaji, kde přerušila sérii porážek a konečně to byla opět stará dobrá Lucie, jež loni vybojovala finále na French Open.

V hlavním pavouku singlu figuruje ještě Karolína Plíšková, plnící roli třinácté nasazené, kterou čeká v prvním kole domácí Lourdes Dominguezová-Linová, divoká karta turnaje, jíž náleží pozice až ve druhé světové stovce a lepší soupeřku si na svůj rozjezd v Madridu Plíšková snad ani nemohla přát. Jednou si spolu obě hráčky již zahrály, stalo se tak v roce 2013 a tehdy vyhrála ve třech setech Plíšková.

Kompletní los dvouhry na Mutua Madrid Open v ženské kategorii naleznete ZDE.