WTA

WTA Stuttgart: Kvitová bude obhajovat titul. Češku vyzve silná konkurence

- Radek Štohl

Obhajobou pohrdnout nehodlá. Petra Kvitová se ve druhé polovině dubna příštího roku pokusí navázat na triumf ze Stuttgartu, kde letos nenašla přemožitelku. Zkušená česká tenistka však nebude mít vůbec snadnou úlohu, podle aktuálního žebříčku dvouhry se o titul budou ucházet také tři další hráčky TOP 8.

Kvitová ve Stuttgartu hrála již sedmkrát. Na nejstarším ženském halovém turnaji v Evropě se nejvíce blýskla právě loni, kdy po volném losu v prvním kole porazila další čtyři soupeřky.

V osmifinále povrdila roli velké favoritky a Greetje Minnenovou porazila 6:1, 6:4. Následně musela otáčet zápas proti Anastasiji Sevastovové, lotyšskou protihráčku dokázala přehrát 2:6, 6:2, 6:3. Další třísetový duel Kvitovou čekal v semifinále, ve kterém se jí podařilo vyzrát na Kiki Bertensovou 7:6(3), 3:6, 6:1.

Do finále s Anett Kontaveitovou vstupovala Češka posílená třemi výhrami z pěti vzájemných zápasů. Svoji protihráčce ke všemu hodlala oplatit osmifinálovou porážku z Brisbane z úvodu sezóny. Petra Kvitová utkání zvládla a po výhře 6:3, 7:6(2) se radovala z druhého titulu sezóny.

Kromě vydařeného ročníku 2019 zde Kvitová ještě dvakrát hrála semifinále (2012, 2016). Před šesti lety uhrála čtvrtfinále, v dalších sezónách vypadla po úvodním odehraném zápase.

O vylepšení bilance se Češka pokusí následující sezónu. Vedle sedmé hráčky světa svoji účast potvrdily také další hvězdy ženského tenisu. První finále by v Německu ráda vybojovala Simona Halepová (4. místo světa), podruhé v kariéře se do Stuttgartu podívá Elina Svitolinová (6.). TOP 8 uzavře Belinda Bencicová (8.), která dvakrát shodně dohrála v osmifinále.

Německý turnaj se rozjede 18. dubna, vítězka dvouhry se titulu dočká 26. dubna.