Rosengrenův obrat. Navzdory odchodu do tenisového důchodu posílil tým světové sedmnáctky

- Jan Havlovic

Fredrik Rosengren se po necelém roce vrací do tenisového světa. Švédský tenisový odborník, který v únoru oznámil odchod do tenisového důchodů, se nově přidává do trenérského týmu Rusa Karena Chačanova. Rosengren bude spolupracovat v týmu světové sedmnáctky s chorvatským trenérem Vedranem Martičem.

Švédský tenisový kouč Fredrik Rosengren oznámil v únoru letošního roku odchod z profesiolnálního okruhu ATP. Stalo se tak po ukončení spolupráce s britským tenistou Kylem Edmundem. Rosengren odchod z profesionální scény odůvodňoval tím, že chce trávit více času s rodinou.

Bývalý trenér Eliase Ymera či Jürgena Melzera si pobyt v tenisovém důchodu užil pouhých devět měsíců. Rosengren se totiž nově přidává do týmu Rusa Karena Chačanova a bude spolupracovat se stávajícím trenérem Vedranem Martičem. 

Chačanov, který zakončí letošní kalendářní rok na pozici sedmnáctého nejlepšího tenisty světa, odstartuje sezonu na premiérovém ročníku ATP Cupu a poté se představí v Aucklandu na ASB Classic. Oba turnaje budou třiadvacetiletému tenistovi sloužit v rámci přípravy na úvodní grandslam sezony v Melbourne.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

?? Рад объявить о начале сотрудничества с новым тренером, Фредриком Розенгреном, работавшим со многими топовыми спортсменами. Фредрика знают во всем мире как сильного и умного тренера с безупречной репутацией. Так же, продолжаем работу и с моим нынешнем тренером, Ведраном Мартичем, с которым достигли места в топ-10 ATP и останавливаться не собираемся ?? // ?? Glad to announce a new member of #TeamKhachanov, coach Fredrik Rosengren. He is a well known specialist with great reputation, who worked with top players all over the world. Also we keep on working with my coach Vedran Martic, who's helped me to achieve top-10 ATP ranking. And we're not going to stop ??

Příspěvek sdílený Karen Khachanov |Карен Хачанов (@karenkhachanov),Lis 29, 2019 v 9:17 PST