Andy Murray a grandslam? Bez šance, tvrdí bývalé tenisové hvězdy

- Michal Hladký

Bývalá světová jednička Andy Murray předvedl v letošním roce parádní comeback, když se po operaci kyčle vrátil na kurty a uspěl. Po výhře na turnaji v belgických Antverpách se začalo šuškat, jestli se náhodou Brit nezačne znovu angažovat na předních příčkách rankingu ATP. Na otázku, jestli má Murray šanci na zisk grandslamu, se zeptal bývalých tenisových hvězd britský bulvární deník Metro.

„Grandslam? Bez šance," nechal se slyšet pro deník Metro Goran Ivaniševič, vítěz Wimbledonu a momentálně člen trenérského týmu Novaka Djokoviče. „Rozhodně může překvapit, dojít daleko, ale na vítězství to nebude. Pro soupeře bude tvrdým oříškem, nicméně musí být zdravý," dodal Chorvat.

Na tom, že Murraymu pro návrat do špičky žebříčku ATP musí sloužit kyčel, se shoduje i bývalá světová čtyřka Greg Rusedski. „Pokud nebude mít zdravotní potíže, tak jeho umístění v žebříčku realisticky vidím někde mezi 20. až 50. místem," odhaduje extenista narozený v Kanadě.

Na rozdíl od Ivaniševiče další respondent, Tim Henman, Murrayho úplně neodsuzuje. „Bude to mít nesmírně obtížné, ale rozhodně bych ho neodepisoval. Bude to pro něj obrovská výzva, ale jak ho známe, tak rád dává ostatním najevo, že se mýlí," věří v úspěch Brita finalista olympijských her v Atlantě.

Andy Murray se po lednové operaci kyčle delší dobu nedokázal dostat zpátky do tempa. Prohrával s papírově slabšími soupeři a prakticky neuhrál žádný větší výsledek. Jenomže zlom nastal před měsícem v belgických Antverpách, kde porazil ve finále Stana Wawrinku a slavil titul.

Brit tuto sezónu zakončil listopadovým Davis Cupem, ve kterém porazil ve třech setech Nizozemce Griekspoora. Blýská se pro Murrayho na lepší časy? To zjistíme již za pár měsíců, kdy čeká ty nejlepší tenisty Australian Open.