Isnerovo dobré srdce. Založil nadaci a napodobil slavné krajany

- Jan Havlovic

John Isner v minulých dnech představil vlastní dobročinnou nadaci, která je pod záštitou rodiny čtyřiatřicetiletého amerického profesionálního tenisty. Isner se podílel na charitativních akcích i v minulosti. Založením vlastní nadace napodobil slavné krajany – Mardyho Fishe, Jamese Blaka a Andy Roddicka.

Rodinu Johna Isnera zasáhla před lety ošklivá zpráva – matce amerického tenisty byla diagnostikována rakovina. Nad zákeřnou nemocí Karen Isnerová již dvakrát zvítězila. I z tohoto důvodu se její syn rozhodl založit v minulých dnech vlastní charitativní nadaci. 

„Rakovina je nemoc, která dokáže ovlivnit životy mnoha rodin. V našem případě to mělo naštěstí pozitivní vyústění. Moje matka absolvovala výbornou léčbu zde v nemocnici v Severní Karolíně,“ pochvaluje si Isner služby místní nemocnice, kde je místní oddělení pojmenováno právě po Karen Isnerové.

Nová nadace rodiny Inserových bude mít působnost zejména v Dallasu, ačkoliv rodištěm Johna Isnera je město Greensboro v Severní Karolíně. „Je to zejména proto, že právě v Dallasu se moje rodina usadila a chceme se zde usadit. Místní lidé nás to skvěle přijali a tohle je ideální příležitost, jak jim to alespoň částečně vrátit,“ líčí Isner v rozhovoru pro stránky ATP.

Aktuálně devatenáctý hráč světového žebříčku navázal na slavné krajany Mardyho Fische, Jamese Blaka a Andy Roddicka, kteří rovněž založili vlastní nadaci.