Návrat po více než dvou letech. Bývalá deblová jednička si zahraje v Hobartu

- Jan Vojkůvka

Více než dva roky byla mimo kurty, naposledy hrála v říjnu 2017 v Číně. Bývalá světová jednička ve čtyřhře, Sania Mirzaová, která prožila fantastické období při souhře s Martinou Hingisovou a pravidelně nastupovala také s Carou Blackovou nebo Barborou Strýcovou, definitivně stanovila termín svého návratu na okruh WTA.

Mirzaová přerušila svou kariéru v roce 2017 kvůli plánovanému založení rodiny a v říjnu 2018 porodila syna. V posledních měsících se začala připravovat na comeback, který nakonec uskuteční v lednu 2020 na turnaji v Hobartu.

„Zahraji si v Hobartu a poté na Australian Open,“ uvedla třiatřicetiletá Mirzaová, která se ovšem hodlá rozehrát na jednom turnaji nižší kategorie ITF. Generálku před svým návratem chce provést v prosinci v Bombaji. „Zatím plánuji hrát v Bombaji, což je pětadvacítka na okruhu ITF. Ale zatím jsem rozhodnutá tak na 50 procent.“

„Uvidíme, jestli mi to zápěstí dovolí,“ přiznala drobné komplikace v přípravě. „V Hobartu a Melbourne ale budu hrát určitě,“ uvedla na tiskové konferenci.

Trojnásobná grandslamová šampionka z ženské čtyřhry a vítězka tří titulů v mixu, plánuje v Hobartu nastoupit vedle 38. hráčky světa Nadii Kičenokové z Ukrajiny. Na Australian Open si hodlá zahrát také smíšenou čtyřhru s Američanem Rajeevem Ramem.

Obrovskou motivací k návratu na kurty jsou přitom blížící se olympijské hry v Tokiu. „Byla jsem už třikrát a v Riu jsme měli trochu smůlu, že jsme nezískali medaili. Pokud se dokáži dostat do pozice, že budu moci hrát na olympiádě, budu tím poctěná a bude to pro mě privilegium,“ dodala vítězka 41 deblových trofejí.

Dvě z nich vybojovala po boku Barbory Strýcové, s níž nastupovala na přelomu let 2016 a 2017. Celkem se s českou hráčkou probojovala pětkrát do finále a triumfovala v Cincinnati a Tokiu.