Natěšená Plíšková hlásí nového kouče. Trénoval Berdycha i grandslamového šampiona

- Filip Lefenda

Najít nového trenéra s cílem posunout svou hru ještě o stupínek výše. Takový byl záměr světové dvojky Karolíny Plíškové poté, co se po nedávném Turnaji mistryň rozešly její cesty se Španělkou Martinézovou. A náhradu již sedmadvacetiletá Češka má. Do nadcházející sezóny ji povede Daniel Vallverdu.

Třiatřicetiletý Venezuelan vedl v minulosti třeba krajana Tomáše Berdycha, ale i další hvězdná jména, jakými jsou Andy Murray, Juan Martín Del Potro, Stan Wawrinka či Grigor Dimitrov.

„Od začátku byl pro mě jednou z priorit. Má za sebou vynikající výsledky, tenisu rozumí jako málokdo a jsem přesvědčená, že mi má hodně co nabídnout. Už teď se těším na start přípravy,“ pochvaluje si rozhodnutí Plíšková.

Angažmá u Plíškové bude u trenéra, jenž v minulosti působil výhradně u mužů, velkou výzvou. „Karolína je skvělá hráčka a těším se, že jí svou prací pomůžu k dosažení jejích cílů. WTA je pro mě něco nového, ale já mám výzvy rád,“ ubezpečil Vallverdu, jenž spolu s Ivanem Lendlem dovedl Brita Murrayho ke grandslamovým trofejím.

Ty by získala ráda i nejlepší česká tenistka současnosti. Ženský element přitom zůstane v jejím realizačním týmu zachován. Pomáhat jí totiž bude i bývalá ukrajinská deblistka Olga Savčuková. „S Karolínou se z okruhu znají dlouho a mají spolu vřelý vztah. Už spolu letos byly na turnaji v čínském Čeng-čou, který Karolína navíc ovládla,“ připomněl manažer týmu Plíškové Michal Hrdlička.

Karolína Plíšková již začala s kondiční přípravou. Příští týden se majitelka čtyř letošních trofejí přesune do španělského Tenerife, kde ji čeká soustředění. Právě na něm se k týmu připojí i Vallverdu se Savčukovou. Po Vánocích se následně všichni přesunou do Austrálie, konkrétně do Brisbane, kde čeká na Češku hned v úvodu sezóny obhajoba trofeje.