Divoké karty 2020. Davis Cup obohatí dva silné výběry

- Radek Štohl

Finálový ročník Davis Cupu si v nadcházející sezóně zahraje Francie a Srbsko. Dané země se ročníku 2020 zúčastní po přidělení divokých karet, které byly zveřejněny během sobotního odpoledne na oficiálním twitterovém účtu soutěže. Rovněž další sezóna se bude konat v Madridu.

Pro letošní sezónu se divoké karty rozdělily mezi Velkou Británii a Argentinu. Zatímco první jmenovaný výběr se propracoval do semifinále, tým z Jižní Ameriky se s turnajem rozloučil po čtvrtfinálovém zápase s domácím Španělskem.

Tým okolo Rafaela Nadala bude mít výhodu domácího prostředí také v následujícím ročníku, akce se vrátí do Madridu. Hlavní město Španělska zde znovu spatří také letošní čtvrtfinalisty ze Srbska a jejich soupeře ze základní skupiny A Francii.

Srbové letos vypadli s týmem Ruska, které v semifinále prohrálo s Kanadou 1:2 na zápasy. Francouzi ve svých dvou kláních nejprve porazili Japonsko 2:1, stejným rozdílem padli právě se Srby. Na postup z druhého místa jim to nakonec nestačilo.

Týmy startující na divokou kartu tak doplní čtveřici jistých účastníků. Těmi se stali semifinalisté letošního ročníku, mezi které se zařadili Rusové, Britové, Kanaďané a Španělé.

Kvalifikace na další sezónu se rozlosuje v neděli v pravé poledne. Do osudí se dostane také Česká republika, která letos v Ostravě prohrála s Nizozemskem.