Strýcová s Kotyzou dojemně ukončili „báječnou“ spolupráci

- Redakce

Světová jednička v deblu Barbora Strýcová po dvou letech ukončila spolupráci s trenérem Davidem Kotyzou. Letošní semifinalistka singlu a vítězka deblu ve Wimbledonu to oznámila na svém instagramovém účtu.

„S Davidem jsme si před dvěma lety stanovily cíle. Říkala jsem tomu spíše ‚reálné tenisové sny‘. A i když je samozřejmě vždycky prostor, aby bylo lépe, všechny velké cíle, kterých jsem pod Davidovým vedením chtěla dosáhnout, se povedly. Třeba letos jsme vše směřovali k Wimbledonu a byl to můj nejkrásnější turnaj v životě,“ říká Strýcová.

Vedle splněných cílů je zde i další důvod. „David je jeden z nejlepších trenérů v Česku a protože se můj tenisový důchod přibližuje, přišlo mi trošku sobecký ho držet u sebe za každou cenu,“ vnímá Strýcová.

Rozloučení vtipně komentuje i trenér David Kotyza: „Jako student vysoké školy jsem vypracoval diplomovou práci na téma energetický průmysl v ČR se zaměřením na nové zdroje. To jsem netušil, že budu pracovat s dívkou, která v sobě nosí ten nejvýkonnější jaderný reaktor rok výroby 1986... Pravda, někdy jsme se potýkali s přerušením chlazení, o to větší výzva to byla pro jeho obsluhu.“

„Vzpomínám před dvěma lety na první pracovní setkání v kavárně na Letné, kde Bára vyjevila své tenisové sny a přání... Jejich realizace se povedla a někdy myslím i předčila naše očekávání,“ pochvaluje si Kotyza.

Oblíbená česká hráčka a světová jednička v deblu kariéru však ještě nekončí. „Poslední sezóny jedu po roce a vždycky se rozhoduji co dál. A docela se mi to vyplácí! Teď jsem se rozhodla výhled ještě zmenšit a koukám jen na další grandslam. Mám zase nějaký plán a stejně jako před každou sezónou si ho chci nechat pro sebe,“ usmívá se Strýcová.

Barbora Strýcová se bude nadále připravovat s trenérem Lukášem Dlouhým, se kterým spolupracuje již dva roky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Milí fanoušci, mám pro vás zprávu z mého týmu. Po dvou úžasných sezónách jsme se po finále na Turnaji mistryň naposled objali s Davidem Kotyzou jako hráčka a trenér. Rozhodli jsme se ukončit spolupráci. S Davidem jsme si před dvěma lety stanovili cíle. Říkala jsem tomu spíše "reálné tenisové sny." A i když je samozřejmě vždycky prostor, aby bylo lépe, všechny velké cíle, kterých jsem pod Davidovým vedením chtěla dosáhnout, se povedly. Třeba letos jsme vše směřovali k Wimbledonu a byl to můj nejkrásnější turnaj v životě. David je jeden z nejlepších trenérů v Česku a protože se můj tenisový důchod přibližuje, přišlo mi trošku sobecký ho držet u sebe za každou cenu. Davide, díky za tvrdou práci, za všechny rady a za tvoji trpělivost. :-) Byla to jízda, bylo to nahoru a dolu a bylo to skvělý! ? ? SW19

Příspěvek sdílený Barbora Strycova? (@barborastrycova),Lis 18, 2019 v 11:32 PST