Největší výzva v životě? Dvojnásobná grandslamová šampionka absolvovala v Africe extrémní výstup

- Jan Havlovic

Garbiňe Muguruzaová absolvovala v minulých dnech náročný test. Šestadvacetiletá tenistka úspěšně zdolala náročnou cestu na vrchol Uhuru, který je nejvyšším bodem celého Afrického kontinentu. „Překonali jsme vodopády, řeky, útesy a to nejtěžší – mrazivé noci,“ popisuje Muguruzaová zřejmě největší výzvu svého života.

Dvojnásobná grandslamová šampionka Garbiňe Muguruzaová má v těchto dnech zasloužené volno po dlouhé tenisové sezoně. Před odpočinkem na plážích ostrova Zanzibar absolvovala Muguruzaová těžký výstup na vrchol Uhuru, nejvyššího bodu Afrického kontinentu.. 

Cestu do Tanzanie plánovala Muguruzaová již od léta. Na výzvu v podobě zdoláním 5895 m vysoké hory Uhuru se vydala s kamarádkou a skupinou zkušených horských vůdců. Wimbledonská vítězka byla na cestě pět dlouhých dní v těžkých podmínkách, až právě pátý den brzy ráno stanula na vrcholu.

Úchvatného výhledu si však tato skupinka užila pouze krátce. Vzhledem k teplotám okolo -12 stupňů následovala neméně náročná cesta zpět dolů. „Přežili jsme! Speciální poděkování patří našemu horskému vůdci, který mě udržel při životě, když jsem zkolabovala na ledovci,“ popsala Muguruzaová hrůzné chvíle na sociální síti. 

Španělská tenistka se po extrémním výstupu přesunula z Tanzanie na ostrov Zanzibar, kde si již užívá zaslouženou dovolenou na místních slunných plážích.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

OH SI! Nos hemos sentido VIVOS! HELL YES! We felt ALIVE! -12 celcius. TOP of Africa 5895 m ? Thanks to my expedition and my guide.

Příspěvek sdílený Garbiñe Muguruza (@garbimuguruza),Lis 11, 2019 v 2:21 PST

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Nadie. No one. Freedom ? Tanzania a través de mi cámara. Tanzania thought my camera. ? @tulia_zanzibar

Příspěvek sdílený Garbiñe Muguruza (@garbimuguruza),Lis 15, 2019 v 2:32 PST