Milovice Indoor Open: Krumich zaskočil Paulsona a je už v semifinále! Dál jde i Šátral

- Filip Lefenda, Jan Havlovic

Halový turnaj v Milovicích má v pátek na programu čtvrtfinále dvouhry a semifinále čtyřhry. V singlu si již postup mezi čtyři nejlepší zajistil teprve šestnáctiletý Martin Krumich, který přehrál ve dvou sadách krajana Paulsona. Druhým českým semifinalistou se posléze stal Jan Šátral. Deblové finále si v Milovicích zahrají Petr Michnev s Andrew Paulsonem, kteří v sobotu vyzvou italsko-britský pár.

Krumich zaskočil i Paulsona a je už v semifinále
Na úvod pátečního programu se na halovém podniku ITF v Milovicích zrodilo velké překvapení. Teprve šestnáctiletý Martin Krumich (1700.) zdolal po krajanech Konečném s Hájkem i dalšího českého favorita. Tentokrát vyzrál držitel divoké karty ve dvou sadách na o rok staršího Andrewa Paulsona (855.), kterého připravil hned o polovinu jeho servisů a zvítězil za hodinu a 36 minut dvakrát 6:4.

Šátral se oklepal kanárem a je v semifinále
Druhým českým semifinalistou se na domácím halovém podniku v Milovicích stal Jan Šátral (474.). Nasazená dvojka musela v souboji s Ukrajincem Oleksijem Krutychem (720.) do tří setů, v rozhodujícím dějství se ale český favorit oklepal a zvítězil 6:4, 1:6 a 6:0. O finále si devětadvacetiletý Šátral zahraje s Italem Balzeranim, turnajovou trojkou.

Duda uhrál jen dva gemy
Pouť Filipa Dudy (966.) turnajem v Milovicích skončila ve čtvrtfinále. Jednadvacetiletý Čech v něm podlehl jasně 2:6 a 0:6 o rok staršímu Vadymu Ursuovi (942.) z Ukrajiny. Duda vstoupil do utkání brejkem, ten ale na servisu nepotvrdil. Od stavu 2:2 už bodoval jen soupeř.

Michnev s Paulsonem jsou ve finále
Petr Michnev s Andrew Paulsonem si zahrají na turnaji v Milovicích o deblový titul. Česká dvojice zvítězila v pátečním ryze domácím souboji nad párem Daniel Pátý, Daniel Vrba za pouhých 54 minut po setech 6:1, 6:4. Michnev bude v sobotu útočit již na třetí deblový titul v této sezoně, to sedmnáctiletý Paulson může získat premiérový titul ze čtyřhry na okruhu ITF.

Langmajer s Lustigem končí v semifinále
V Milovicích bohužel neuvidíme ryze české deblové finále. Dominik Langmajer s Danielem Lustigem neuspěli ve druhém pátečním semifinálovém souboji, když podlehli po setech 4:6, 2:6 italsko-britského páru Vilardo, Whitehouse. Nasazené jedničky vyzvou v sobotním finále Michneva s Paulsonem.

Čtvrtfinále dvouhry
MARTIN KRUMICH (1700.) – ANDREW PAULSON (855.) 6:4, 6:4
Mark Whitehouse (GBR, 670.) – Riccardo Balzerani (ITA, 495.) 2:6, 3:6
Oleksij Krutych (UKR, 720.) – JAN ŠÁTRAL (474.) 4:6, 6:1, 0:6
FILIP DUDA (966.) – Vadym Ursu (UKR, 942.) 2:6, 0:6

Semifinále čtyřhry
MICHNEV, PAULSON – PÁTÝ, D. VRBA 6:1, 6:4
Vilardo (ITA), Whitehouse (GBR) – LANGMAJER, LUSTIG 6:4, 6:2

Milovice Indoor Open den po dni:

14.11.
Milovice Indoor Open: Sedmnáctiletý Paulson udělil kanára, postupuje i turnajová dvojka

13.11.
Milovice Indoor Open: Šátral a Michnev postoupili. Divoká karta vyřadila nasazenou čtyřku

12.11.
Milovice Indoor Open: Siniakov i Svrčina končí v prvním kole. Michnev zvládl finálové kolo kvalifikace

11.11.
Milovice Indoor Open: Michnev zahájil kvalifikaci úspěšně. Doplnili ho další Češi