Tsitsipas o rivalitě s Medveděvem: Na večeři bych s ním nešel

- Jan Vojkůvka

Rivalita mezi Stefanosem Tsitsipasem a Daniilem Medveděvem se začíná stále více vyhrocovat. Podle ruského tenisty jsou oba mladí hráči nepřátelé, Medveděv dokonce neváhal říci, že ho Řek nenávidí. Tsitsipas zmínky o nenávisti popřel, ovšem přiznal, že Rusa vůbec nemusí.

Medveděva už dávno silně zasáhla slova Tsitsipase, která pronesl na Masters v Šanghaji. Jednadvacetiletý Řek tehdy neunesl porážku v semifinále a na tiskové konferenci řekl, že jeho soupeř má nudný styl hry, sledovat ho je nuda a ještě nudnější je proti němu hrát.

Na to Rus s odstupem reagoval slovy, že pokud mu hodlá Tsitsipas slovně ubližovat a neuznat jeho kvality, on dokáže odpovědět stejnou mincí. „Myslel jsem, že nejsme nepřátelé, byť jsme nebyli žádní kamarádi. Ale teď bych řekl, že dokonce jsme nepřátelé,“ podotkl Medveděv.

To se ovšem vůbec nelíbí Tsitsipasovi, který na Turnaji mistrů svého soka ve dvou setech porazil. Celá kauza podle něj začala už v roce 2018 na turnaji v Miami, kde neudržel proti Medveděvovi vedení a vznikl první konflikt. Ten se od té doby táhne. A přenesl se i letos do Šanghaje. „Byl jsem tehdy naštvaný a řekl jsem, co jsem řekl. Teď toho lituji. Byl jsem velmi frustrovaný z toho, jak se věci vyvíjely,“ kál se Tsitsipas na Turnaji mistrů v Londýně.

Že by s Medveděvem ovšem mohl zkusit navázat nějaký bližší vztah a brát rivalitu podobně jako Federer s Nadalem, je ovšem nemožné. „Chemie mezi námi rozhodně nebyla a není nejlepší, jakou na okruhu najdete. Nemůžu mít rádi každého, to se prostě stává.“

„Není to tak, že bych ho nenáviděl, nebo že bychom byli nepřátelé. Ale jak jsem řekl, na večeři bych s ním nešel,“ přiznal Tsitsipas.

Medvěděvovi se v Šanghaji vůbec nelíbilo, že mu soupeř nedokázal po vítězství přiznat zásluhy. Tsitsipas však odmítl, že by se snažil být k soupeři nadřazený. „Respektuji ho, je to grandslamový finalista, za což si respekt zaslouží,“ dodal.