Nadala na tiskovce rozhodil novinář. Je to kravina, ukončil podivný rozhovor Španěl

- Marek Bartošík

Zápas, turnaj, Roger Federer či změny v Davis Cupu. To jsou témata, na která Rafael Nadal odpovídá na většině tiskových konferencí. Po prohře v úvodním utkání na Turnaji mistrů se ale musel zkušený Španěl vypořádat s poněkud záludnou otázkou.

„Upřímně, ptáte se mě na tohle? Je to vážná otázka, nebo vtip?“ reagoval Rafael Nadal na dotaz novináře po svém úvodním vystoupení na Turnaji mistrů v Londýně, kde podlehl Alexanderu Zverevovi 2:6 a 4:6.

Tazatelem nebyl nikdo jiný než velezkušený italský novinář Ubaldo Scanagatta, který má na svém kontě účast z více než stovky grandslamů a mnoha dalších akcí. Známého žurnalistu zajímalo, jestli za nevýrazným výkonem Nadala stojí jeho nedávná svatba. Nezeptal se ale příliš šikovně, spíše se do otázky zamotal.

Reakce Nadala byla podobně zvláštní. Místo standardního postupu, kdy by se kvůli citlivosti tématu například odmítl vyjádřit a požádal by o další otázku, dvanáctinásobný vítěz Roland Garros nejprve stručně zmínil, že jeho osobní život je stabilní a normální. Pak otočil a sám se dotyčného novináře zeptal, jak dlouho je se svou ženou. „Letos to bude třicet let,“ odpověděl Scanagatta.

Nadal se už Italovým zájmem dlouho nezdržoval. „Ok, ok. Přesuneme se k otázkám ve španělštině, protože toto je kravina. Děkuji mnohokrát,“ zakončil své povídání v anglické části oficiální tiskové konference, která patřila k těm nejpodivnějším z celé letošní sezóny.