WTA

Změna u Kvitové. Po pěti letech končí její trenér

- Radek Štohl

Tenisová sezóna ještě pořádně neskončila a již přišlo další ukončení spolupráce. Po Karolíně Plíškové, která již nebude spolupracovat s trenérkou Conchitou Martínezovou, se svůj tým rozhodla obměnit také Petra Kvitová. Česká hráčka se rozloučila s kondičním trenérem Davidem Vydrou, kterého si do svého týmu vyhlédla v roce 2015.

„Chtěla bych moc poděkovat svému kondičnímu trenérovi Davidovi za skvělou spolupráci nejen tento rok, ale celých pět let," rozepsala se na sociální sítě aktuálně sedmá tenistka dvouhry.

Z kondičního trenéra Davida Vydry se postupně stával neodmyslitelný článek týmu. Během působení u Petry Kvitové byl součástí kolektivu, ve kterém se právě Vydra snažil o udržení skvělé pohody v týmu. U Kvitové rovněž působil ve chvíli, kdy utrpěla nepříjemné zranění. Nejen za toto období je mu česká tenistka vděčná.

„Prošli jsme si spolu hodně, nyní jsme se však rozhodli jít příští sezónu každý vlastní cestou," dodala letošní finalistka Australian Open, která mu na závěr svého krátkého oznámení nezapomněla popřát hodně štěstí do další práce.

David Vydra pomohl Kvitové nejen k letošnímu finále v Melbourne, rovněž ale byl součástí trenérského týmu, který Češku dovedl k zisku bronzové medaile z olympijských her 2016. V letech 2015 a 2017 si bývalá druhá hráčka žebříčku pod jeho vedením zahrála čtvrtfinále US Open.