Turné Federera: Vybral pět destinací a hvězdná jména

- Radek Štohl

Sezóna mu skončí o poznání později. Roger Federer se ihned po uplynutí Turnaje mistrů vydá na turné do Latinské Ameriky, kde postupně odehraje exhibiční zápasy v pěti různých zemích. Jeho soupeři budou Juan Martín Del Potro a Alexander Zverev.

Již příští týden začne Turnaj mistrů. Závěrečný podnik pro osm nejlepších tenistů sezóny se při předposlední akci v Londýně neobejde ani bez Rogera Federera, který byl vylosovaný do základní skupiny Björna Borga. V té ho mimo jiné čeká jeden z největších zápasů celého turnaje proti světové dvojce Novaku Djokovičovi.

Postoupí-li Federer do nedělního finále, tak ho od dalšího tenisového zápasu budou dělit pouhé dva dny. Švýcarského hráče v úterý 19. listopadu v chilském Santiagu vyzve další účastník Turnaje mistrů a obhájce titulu Alexander Zverev. S německým soupeřem se v rámci latinského turné ještě utká v kolumbijské Bogotě (22.11.) v Mexico City (23.11.) a také v ekvádorském Quitu (24.11).

Mezi tato střetnutí se vměstnal zápas v Buenos Aires. V hlavním městě Argentiny se Federer nestřetne se Zverevem, ale domácím hrdinou Juanem Martinem Del Potrem. Jednatřicetiletý hráč se tenisové veřejnosti představí po pěti měsících. Naposledy hrál v polovině června v Quuen´s Clubu, kde utrpěl zlomeninu čéšky.

Roger Federer tak i zásluhou Argentince odehraje na konci listopadu pět exhibičních zápasů. Letos již zvládl nakouknout do japonského Tokia, kde se utkal s Johnem Isnerem. Na konci prosince poté zajede do Chang-čou, zde ve svém kalendáři nahradí Hopman Cup. Během posledních dvou ročníků na něm triumfoval s Belindou Bencicovou.