Turnaj mistrů rozlosován! Nadal oznámil, že chce hrát

- Jan Vojkůvka

Letošní Turnaj mistrů, kterým vyvrcholí sezona na okruhu ATP, zná své rozlosování. Hlavním otazníkem po minulém týdnu bylo, jestli se do Londýna vydá i světová jednička Rafael Nadal. Přes sociální sítě však své fanoušky ujistil, že do Londýna odcestuje. V základní skupině se střetne i se dvěma nováčky.

Los přímo v Londýně absolvoval obhájce titulu Alexander Zverev, který se nakonec nalosoval do skupiny André Agassiho právě k Rafaelu Nadalovi. Dalšími dvěma účastníky skupiny jsou nováčci na ATP Finals Daniil Medveděv a Stefanos Tsitsipas.

Ve druhé skupině Björna Borga, který je v současnosti kapitánem evropského týmu v Laver Cupu, se představí Novak Djokovič, Roger Federer, Dominic Thiem a nováček Matteo Berrettini.

Po turnaji Masters v Paříži nebylo jasné, jestli se do Londýna vypraví i Rafael Nadal, jehož z pařížské haly Bercy vyřadilo před semifinálovým zápasem zranění břišního svalstva. Po pondělním vyšetření na Mallorce, kde podstoupil magnetickou rezonanci, však oznámil, že na Turnaji mistrů chce hrát a jeho zranění není vážnějšího rázu.

Turnaj mistrů se bude hrát v londýnském Millennium Dome od 10. listopadu.