WTA

Turnaj mistryň: Bartyová trimfovala v Šen-čenu! Strýcová na deblový titul nedosáhla

- Jan Havlovic

Novou šampionkou Turnaje mistryň se stala Australanka Ashleigh Bartyová! Světová jednička porazila ve finálovém duelu obhájkyni titulu Ukrajinku Elinu Svitolinovou po setech 6:4, 6:3. V deblovém finále obhájily titul Babosová s Mladenovicovou, které porazily Barboru Strýcovou a Tchajwanku Sie ve dvou setech. Plzeňská tenistka bez ohledu na výsledek přezimuje jako deblová světová jednička.

Strýcová ve finále neuspěla
Barbora Strýcová deblový titul na Turnaji mistryň nezískala. Česká tenistka společně s Tchajwankou Sie neuspěly v nedělní finálové bitvě, když podlehly obhájkyním titulu Babosové s Mladenovicovou za 66 minut po setech 1:6 a 3:6. Strýcová bez ohledu na nedělní výsledek přezimuje jako světová deblová jednička!

Více se utkání věnujeme v samostatném článku.

Bartyová triumfovala na Turnaji mistryň
Ashleigh Bartyová (1.) završila fantastický rok titulem z Turnaje mistryň. Třiadvacetiletá hráčka ve finále porazila Elinu Svitolinovou (8.) 6:4, 6:3, čímž tak stvrdila zakončení sezóny na postu světové jedničky. První sada finálového duelu byla velmi vyrovnaná, hráčky si během osmi úvodních gemů bez problémů udržely servis. V deváté hře měla Svitolinová brejkbol, dlouhou hru však pro sebe nakonec nezískala. Za stavu 5:4 se naopak třetí šance na returnu dočkala Bartyová, ta po necelé tři čtvrtě hodině brala úvodní sadu na svoji stranu. Druhý set nabídl hned pět brejků. Ashleigh Bartyová prohrávala 1:2, otočila na 4:2. Elina Svitolinová snížila na 4:3, v osmé hře však Bartyová uspěla na returnu, což potvrdila v následující hře na podání.

Bartyová tak připravila Svitolinovou o šanci obhájit titul a ukrajinskou tenistku porazila vůbec poprvé v kariéře. Předchozích pět vzájemných duelů totiž vyhrála právě Svitolinová. 

Finále dvouhry

Ashleigh Bartyová (AUS, 1.)– Elina Svitolinová (UKR, 8.) 6:4, 6:3

Finále čtyřhry
STRÝCOVÁ, Sie (TPE) – Babosová, Mladenovicová (HUN/FRA) 1:6, 3:6