VIDEO: Obrovský úlet Mmoha! Američan zranil raketou rozhodčího

- Jan Havlovic

Pořádnou ostudu si uřízl na challengeru v Charlottesville tenista Michael Mmoh, který hozenou raketou zranil jednoho z rozhodčích. Shodou okolností se tak stalo na kurtu, kde se před pěti lety provinil podobným činem Darian King, soupeř Mmoha ze středečního duelu.

Inkriminovaný moment nastal v duelu mezi Michaelem Mmohem a Darianem Kingem za stavu 4:6, 1:4 a 40:40. Prvně jmenovaný tenista prohrál důležitou výměnu a z frustrace praštil raketou o zem. Ta se odrazila do nohy jednoho z lajnových rozhodčích.

Kamery moment nezachytily, nicméně v ruchových mikrofonech byl slyšel bolestivý výkřik rozhodčího. Po zranění lajnového následovalo ukončení zápasu a kontumační vítězství ve prospěch Dariana Kinga.

Právě tenista z Barbadosu se podobným činem provinil před pěti lety. King na totožném kurtu mrštil raketu do ochranné sítě. Hned vedle však stála lajnová rozhodčí, kterou raketa zasáhla do zad.

Michael Mmoh, kterému se v letošní sezoně tenisově vůbec nedaří, bude nyní čekat, zdali dostane od ATP finanční pokutu či jiný postih.