Francouzská bitva bavila Paříž! Monfils po výhře napsal do kamery vzkaz přítelkyni

- Jan Havlovic

Hlavním tahákem středečního programu na Masters v Paříži byl pro francouzské fanoušky souboj domácích reprezentantů – Gaela Monfilse a Benoita Paira. Vyrovnaný souboj ovládl po setech 6:4, 7:6(4) prvně jmenovaný, ale potlesk patřil po závěrečném fiftýnu oběma borcům. Monfils napsal po zápase vzkaz své přítelkyni Elině Svitolinové, která vybojovala na Turnaji mistryň postup do semifinále.

Bitva dvou šoumenů v Paříži rozhodně nenudila. Gael Monfils a Benoit Paire bavili zaplněnou halu a nabídli fanouškům zřejmě nejhezčí výměnu celého turnaje. Paire během ní dokázal zahrát dva tweenery a zisk fiftýnu následně oslavil s Monfilsem u sítě, který mu za tenisové umění uznale zatleskal.

Celé tenisové klání nakonec ovládl právě Gael Monfils, který svého kamaráda a krajana Benoita Paira porazil po setech 6:4, 7:6(4). Po závěrečném fiftýnu se oba tenisté u sítě dlouze objímali na důkaz vzájemného respektu a kamarádství.

Vítěz utkání využil tradičního podpisu do kamery, aby na dálku poblahopřál své přítelkyni Elině Svitolinové k postupu do semifinále Turnaje mistryň. „Bravo, Eli,“ vzkázal třiatřicetiletý Francouz. Jeho ukrajinská partnerka následně video sdílela na sociální síti.