Mohu hrát mnohem lépe, což mě uklidňuje, říká Serena Williamsová

- Jan Vojkůvka

Zatímco Karolína Plíšková měla cestu do semifinále relativně snadnou, superfavoritka Serena Williamsová musela poprvé na turnaji do tří setů a Rumunku Halepovou porazila až po bitvě 6:2, 4:6, 6:3. Přesto je však v utkání s Plíškovou jasnou favoritkou...

Nebyl to sice snadný zápas, ale proti ve formě hrající Rumunce ani být nemohl. Ostatně, právě Halepová, která vynechala olympijské hry v Riu, se nacházela ve skvostné formě, vyhrála turnaje v Bukurešti a Torontu a k tomu přidala semifinále v Cincinnati. Patřila tedy k těm pár tenistkám, které se v současnosti mohou s famózní Serenou rovnat.

Přesto, světová jednička nezaváhala, dotáhla dramatický souboj do vítězného konce a na tiskové konferenci věděla, kde byly chyby a proč nedominovala tak, jako v předcházejících kolech.

Musím ještě hodně pracovat na přechodu na síť,“ tuší Williamsová, která však od základní čáry patří jednoznačně k těm nejlepším. „Nemám moc chození na síť ráda, abych byla upřímná, ale myslím, že jsem na síti dobrá. Na trénincích trefuji spousty kraťasů, jen při zápasech jsem to téměř nikdy nedělala, ale v minulém roce jsem to zkoušela více a fungovalo to,“ těší Williamsovou.

Prohraný prostřední set v utkání s Halepovou byl prvním problémem, který Williamsová na letošním US Open musela řešit. „Nevyužila jsem pár příležitostí,“ okamžitě odpověděla na dotaz, co se ve druhé sadě stalo. „Měla jsem pár šancí, ale neproměnila je. Nehrála jsem stejný zápas v prvním a druhém setu, ale ve třetím už to zase bylo lepší. Cítím, že jsem mohla hrát mnohem lépe. Což mě vlastně dělá klidnou, ten fakt, že vím, že mohu hrát mnohem lépe. A myslím, že každý tu ví, že mohu hrát lépe,“ upozornila..

Nyní se ji pokusí zastavit Karolína Plíšková, která prožívá svůj životní grandslamový turnaj. Serena Williamsová pochopitelně moc dobře ví, na co si bude muset během utkání dát pozor a jaké jsou největší přednosti české tenistky. „V poslední době jsem proti hráčkám s tvrdým servisem moc nehrála. Myslím, že ona navíc svůj servis velmi dobře umísťuje a získává tím na rychlosti. Její umísťování je opravdu pěkné. Doufám, že bude schopná její hru přečíst,“ přála si na závěr Williamsová.

Ačkoliv český fanoušek si přeje pravý opak, je bezpochyb, že na Karolínu Plíškovou čeká hrající legenda, která míří za rekordním 23. titulem z grandslamu.