Zrazená Mladenovicová. Bylo to naprosto nečekané, zlobí se na bývalého trenéra

- Jan Vojkůvka

Jako zradu bere Kristina Mladenovicová (na snímku vlevo) kroky svého bývalého trenéra Saschy Bajina. Úspěšný kouč, který dotáhl Naomi Ósakaovou ke dvěma grandslamovým titulům a postu světové jedničky, trénoval s Francouzkou od května. V polovině října ovšem spolupráce nečekaně ukončil.

Šestadvacetiletá Mladenovicová i díky Bajinovi zastavila nepříjemný propad žebříčkem, byť na několika turnajích se nevyhnula svým tradičním brzkým vyřazením. Herně však byla spokojená.

O to větší bylo překvapení, když po semifinále v Moskvě Bajin oznámil, že u Mladenovicové končí. Už tehdy prohlásila přes sociální sítě, jak je překvapená a zklamaná z jeho kroku. A ani s odstupem více než týdne ji zloba neopustila.

„Nebylo od něj vůbec hezké, co udělal. Bylo to naprosto nečekané,“ uvedla Mladenovicová. „Jak jsem už naznačila ve svém oznámení, byla jsem hrozně překvapená a zklamaná.“

„Zkouším se přes to přenést. Chci se soustředit jen na sebe. Jsem ráda za pozici, v níž se nacházím a o budoucnosti budu přemýšlet, až přijde správný čas,“ podotkla Francouzka, která hraje čtyřhru s Maďarkou Timeou Babosovou na Turnaji mistryň.

„Užívám si čas se svou nejlepší kamarádkou a parťačkou, se svým i jejím týmem, což je moje rodina. To je asi tak vše, co k tomu mohu říct. Nejdůležitější lidé vždy zůstanou s vámi,“ rýpla si do Bajina.

Favorizovaný francouzsko-maďarský pár, který vyhrál v červnu French Open, v úvodním zápase Turnaje mistryň porazil sestry Čchanovy 6:2, 5:7, 10:6 a vykročil za postupem do semifinále.