Finalistky Fed Cupu odtajnily nominace! Australanky potáhne za titulem světová jednička

- Jan Havlovic

Světová jednička Ashleigh Bartyová povede Austrálii v listopadovém finále za v pořadí osmou trofejí z této týmové soutěže. Kapitánka Moiliková nominovala také Tomljanovicovou a Stosurovou. Finální nominaci odkryl rovněž francouzský kapitán Julien Benneteau, který se bude i potřetí v tomto roce opírat o dvojici Garciaová – Mladenovicová.

Už za pět týdnů vypukne v australském Perthu poslední fedcupové finále v rámci starého formátu této týmové soutěže. V RAC Areně, kde se tradičně koná Hopmanův pohár, na sebe narazí výběry domácí Austrálie a Francie. Kapitáni obou týmů zveřejnili o uplynulém víkendu pětičlenné nominace.

Pořadatelskou zemi potáhne za ziskem první trofeje od roku 1974 aktuální světová jednička Ashleigh Bartyová. Kapitánka Moiliková dále nominovala tradiční opory Alju Tomljanovicovou a Samanthu Stosurovou. Dále jsou v kádru ještě Astra Sharmová a Priscilla Honová.

Francie pocestuje do dalekého Perthu s úmyslem získat pro svou zemi třetí fedcupovou trofej v historii. Kapitán Julien Benneteau se bude opírat o osvědčenou dvojici Caroline Garciaová – Kristina Mladenovicová.

Dvě aktuálně nejlepší francouzské tenistky doplnív nominaci Alize Cornetová, Fiona Ferrová a Pauline Parmentierová. Benneteau sází na osvědčenou sestavu, jelikož stejný výběr již absolvoval oba letošní duely – v Belgii a semifinálové střetnutí na domácí půdě proti Rumunsku.

Finále Fed Cupu je na programu v australském Perthu 9. - 10.11.

Austrálie – Ashleigh Bartyová (1.), Alja Tomljanovicová (51.), Samantha Stosurová (92.), Astra Sharmová (102.), Priscilla Honová (118.)

Francie – Kristina Mladenovicová (39.), Caroline Garciová (45.), Alize Cornetová (60.), Fiona Ferrová (63.), Pauline Parmentierová (121.)