ATP

Next Gen v Miláně: Hlavní hvězdy chybí! Premiéru zažije trio mladíků

- Radek Štohl

Mládežnický Turnaj mistrů již zná své účastníky. O titul se i přes nejlepší příčky v žebříčku nebudou ucházet Stefanos Tsitsipas a Felix Auger-Aliassime, do hry se naopak poprvé dostane nadějná trojice Miomir Kecmanovič, Ugo Humbert a Mikael Ymer. Milánský turnaj se rozjede na začátku listopadu.

Nejlépším hráčem do jednadvaceti let je Stefanos Tsitsipas. Řecký tenista si účast víceméně zajistil již postupem do semifinále Australian Open, svými dalšími výsledky, ke kterým se mimo jiné řadilo finále v Madridu, se však kvalifikoval na Turnaj mistrů do Londýna. 

Z jiného důvodu se do Milána nepodívá Felix Auger-Aliassime. Dle pondělního žebříčku (28.10.) třetí nejlepší tenista Nextgen se trápí se zraněním levého kotníku, kvůli čemuž musí akci vynechat.

Roli nasazené jedničky by tak měl plnit Alex de Minaur, který v Basileji dokráčel až do finále, čímž předběhl Augera-Aliassimeho. Za Minaurem se aktuálně ocitá Denis Shapovalov, Frances Tiafoé a Casper Ruud, kteří již mají s Milánem zkušenosti.

Třetího ročníku se zúčastní také nové trio Miomir Kecmanovič, Ugo Humbert a Mikael Ymer, které se kvalifikovalo na poslední chvíli. Posledním účastníkem bude držitel divoké karty a jedenáctý hráč žebříčku Nextgen Jannik Sinner.

První ročník v roce 2017 opanoval Hjon Čong, mladý hráč ve finále porazil Andreje Rubljova 3:4(5), 4:3(2), 4:2, 4:2. Loni prvneství urval Stefanos Tsitsipas, ten si poradil s Alexem de Minaurem 2:4, 4:1, 4:3(3), 4:3(3). 

Letošní akce je naplánovaná od 5. do 9. listopadu.