Klidový režim nezabral. Japonská hvězda musela podstoupit operaci

- Jan Vojkůvka

Měl to být letos jeho rok. Místo velkých titulů ovšem Kei Nišikori neodehrál ani zdaleka tak dobrou sezonu jako loni. Navíc ho během americké šňůry turnajů zastavilo zranění lokte, kvůli němuž musel nyní podstoupit operaci.

Nišikori hrál naposledy na US Open, kde vypadl ve třetím kole s Australanem Alexem De Minaurem. Další zápasy však už nepřidal. Na vině bylo zranění lokte, kvůli kterému nebyl schopný odvádět standardní výkony.

Devětadvacetiletý Japonec se rozhodl vynechat celou asijskou sérii turnajů a cílil na návrat na evropských turnajích. Léčba ovšem nezabrala, Nišikorimu nepomohl ani klidový režim, a aby se vleklé zranění nepřeneslo i do sezony 2020, muselo se sáhnout po chirurgickém zákroku.

Operace definitivně uzavřela sezonu současné světové osmičky, která letos vybojovala titul v Brisbane a byla ve čtvrtfinále Australian Open, French Open i Wimbledonu. Nišikoriho ovšem letošní výsledky příliš uspokojit nemohly, v minulé sezoně byl třikrát ve finále (včetně Masters v Monte Carlu), na US Open dokráčel do semifinále a věřil, že našel recept na úspěch.

Místo vysněného velkého titulu se však na grandslamech nedostal přes čtvrtfinále a na turnajích Masters se dostal mezi osm nejlepších pouze v Římě.

Nišikori stanovil jako termín návratu lednový ATP Cup, na kterém by nechtěl chybět.